Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Hartverwarmend: stel beschermt achtergelaten hond in de regen

Hoewel de term hondenweer anders doet vermoeden, worden de meeste honden net als wij niet blij van kou en regen. Dit achtergelaten hondje stond in z’n eentje te bibberen toen een stel hem aantrof.

De hond was vastgebonden aan een lantaarnpaal in een winkelstraat van Dover (Engeland) toen een koppel hem vond in de stromende regen. Ze zagen hoe het beestje stond te rillen van de kou en besloten bij hem te blijven. Ze gebruikten hun eigen jas om het dier te beschermen tegen de regen. Een winkelmedewerker zag het aandoenlijke tafereel en gaf ze twee paraplu’s om zichzelf en de hond droog te houden.

Advertentie

LEES OOK: PASGEBOREN PUPPY’S GEDUMPT OP STRAAT

Dankbaar
De eigenaar van de hond kwam 20 minuten later uit een winkel. Volgens ooggetuigen was ze het stel heel dankbaar en heeft ze hen bedankt voor het oppassen. De hond werd al aan de paal vastgebonden voordat de regen met bakken uit de hemel was komen vallen. De winkelier plaatste de foto’s op Facebook. “Het is echt hartverwarmend om te zien hoe onzelfzuchtig mensen zijn. Daardoor wilden wij ook helpen. Het is aardig om aardig te zijn. Doe iets goeds vandaag”, schrijft hij.

achtergelaten

Bron en beeld: The Daily Mail

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien