Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

4 problemen die je niet kunt oplossen met afvallen

Het klinkt allemaal zo logisch: als je afvalt zit je lekkerder in je vel, je wordt gelukkiger en zelfverzekerder en je presteert beter op je werk. Helaas ligt het in de praktijk toch iets anders. 

Slanker zijn betekent namelijk niet dat je automatisch ook gelukkiger bent. De problemen hieronder zijn niet op te lossen door middel van afvallen. Misschien ergens ook wel een geruststelling, hoeven we in ieder geval niet álles te laten staan.

Advertentie

1 Je baan
Wacht niet met solliciteren totdat je bent afgevallen. Het is harstikke logisch dat je bang bent dat je niet als een geschikte kandidaat overkomt, maar als je je goed voelt en lekker in je vel zit, dan is dit vaak niet het geval. Gebruik positieve gedachten en mantra’s om jezelf een flinke oppepper te geven. Wedden dat je die droombaan wel binnensleept?

2 Je zelfvertrouwen
Hoewel afvallen je enorme egoboost kan geven, zal je houding tegenover jezelf niet 1-2-3 veranderen. Zie het verliezen van de kilo’s om een betere versie van jezelf te worden en niet omdat je vindt dat je er beter uitziet nadat je bent afgevallen. Naar een levensdoel toewerken kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Een kleine verandering in je interieur of die reis die je al zo lang wilt maken, kunnen hier ook goed bij helpen.

Lees ook: Het is echt waar: afvallen wordt steeds moeilijker

3 Je relatie met eten
Afvallen is vooral leren om met voedsel om te gaan. Zelfs als je een dieet volgt en naar de sportschool gaat, moet je leren dealen met de snaaibuien, emotioneel eten en het jojo-effect van sommige diëten. Focus je eerder op het veranderen van slechte eetgewoontes dan op het diëten zelf. Het zal tijd en moeite kosten, maar het resultaat is het waard.

4 Depressie of angstproblemen
Veel mensen gaan er vanuit dat een depressie en overgewicht hand in hand gaan. Ze denken dat als ze afvallen, ze ook minder depressief zijn. Vaak is dit niet het geval. Depressie is meestal een probleem dat van binnen uit komt en daarom niet direct met je gewicht te maken heeft. Afvallen zal daar weinig aan veranderen, want meestal zit het probleem dieper. Wanneer je last hebt van depressieve gevoelens of stemmingswisselingen, kun je het beste naar een psycholoog gaan om daar een plan van aanpak mee op te stellen.

LEES OOK:
Wat werkt beter wanneer je wilt afvallen: diëten of sporten?
Afvallen? Eet elke dag een handje walnoten
15 kleine veranderingen die je helpen afvallen

Bron: Women’s Health, beeld: iStock 

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien