Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Angstig? Zorg dat je een citroen in de buurt hebt

Je kunt natuurlijk een oxazepammetje nemen als je nerveus bent, maar je kunt ook eerst een natuurlijkere manier proberen. Met een citrusvrucht bijvoorbeeld.

Wetenschappers ontdekten dat ruiken aan een citrusvrucht helpt tegen angst en stress. Of het nou een citrusgeurtje is of een daadwerkelijke citroen maakt daarbij niet uit. De deelnemers aan het onderzoek moesten 10 minuten lang aan een yuzu (een heel zure Japanse citrusvrucht) ruiken. En wat bleek: direct daarna namen hun angstgevoelens af. Ze voelden zich minder gespannen, angstig, depressief, verward, moe en boos.

Advertentie

LEES OOK: CITROEN IS GOED VOOR JE SPIJSVERTERING + 9 ANDERE POSITIEVE EFFECTEN

Grapefruit
Dus zet je tanden in een grapefruit (ook heel gezond!) steek een citroengeurkaars aan, pak een glas frisse limonade of stap onder de douche met een naar citrus ruikende douchegel als je het gevoel hebt dat je even moet kalmeren. Zorg ervoor dat je goed inhaleert ennnnn… adem uit.

De mooiste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Hierna snij je een citroen nooit meer door:
[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: Purewow. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien