Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Liever geen aspirientje? Probeer deze 4 natuurlijke manieren om je hoofdpijn te verminderen

Natuurlijk denk je als je hoofdpijn hebt al gauw aan een aspirientje. Pilletje erin en doorgaan. Maar heb je weleens gedacht aan deze 4 natuurlijke manieren om je hoofdpijn te verminderen?

Want die welbekende pijnstillers hebben bij veelvuldig gebruik ook algemene nare bijwerkingen, zoals maagirritatie, maagbloedingen, oorsuizen en doofheid. Je kunt het ook eens anders aanpakken. Een paar tips:

Advertentie

 1. Aanspannen – en loslaten
  Een ontspanningsoefening kan je hele lichaam doen ontspannen. Hoofdpijn na een dag werken of een druk weekend kan worden veroorzaakt door gespannen nekspieren. Wat je kunt doen om dit tegen te gaan? Ga op een rustige en het liefst donkere plek liggen en sluit je ogen. Span dan, beginnend bij je hoofd, al je spieren stuk voor stuk aan. Doe dit een paar seconden aan en laat dan los. Je hoeft dit niet lang te doen: na 5 minuten voel je al verschil.
 2. Uit je gevoelens
  Hoofdpijn kan ook worden veroorzaakt doordat je stress hebt omdat je je emoties niet goed kunt reguleren en kwijt kunt. Zit je te tobben? Pieker je ’s avonds in bed veel? Wat je kunt doen? Uit hoe je je voelt. Vertel over je gevoelens aan iemand die je vertrouwt of misschien wel een professioneel iemand. Dat kan zo opluchten dat de stress en dus je hoofdpijn gelijk minder wordt. Opkroppen is niet verstandig dus.
 3. Doe aan meditatie of yoga
  Deze sporten zijn goed voor je fysieke én mentale gesteldheid. Win-win, dus.
 4. Ga bewegen
  Ja, we weten het: het wordt zó vaak gezegd dat je er van het lezen erover al zowat moe wordt. Maar het is echt zo. Bewegen is niet alleen goed voor de buitenkant van je lijf maar óók voor de binnenkant. Uit onderzoek blijkt dat mensen die weinig tot niet sporten vaker hoofdpijn hebben dan mensen die wél aan de slag gaan op het sportveld/in de sportschool/in het bos.

In deze video krijg je tips voor kleine oefeningen tijdens het relaxen in de tuin:

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Dr. Oz. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien