Brr: de bananenschil is het nieuwe superfood

Net als je denkt dat de superfood-mania weer een beetje is gaan liggen, doemt er een nieuwe gekte op: echte gezondheidsadepten eten een banaan met schil en al op.
Nu iedereen aan de quinoa en gojibessen zit, hebben echte gezondheidsgoeroes zich alweer gestort op een nieuw superfood: de banaan. En hoewel de goeie ouwe banaan an sich al gezond is, eten de echte fanatiekelingen de banaan met schil en al op. In India schijnt het al de normaalste zaak van de wereld te zijn om de banaan in z’n geheel op te eten.
LEES OOK: ZOEK JE EEN BAAN? EET EEN BANAAN!
Kalium en magnesium
De schil zit namelijk vol gezonde voedingsstoffen. Het vruchtvlees van de banaan is voedzaam en geeft energie, maar de schil is nog rijker aan vitaminen als B12, B6 en kalium en magnesium. Volgens diëtist Laura Flores is de bananenschil opeten ook nog eens goed voor het milieu omdat er zo minder organisch afval op de aardbol achterblijft.
Door de smoothie
Als je je aan de schil wilt wagen, is het raadzaam niet meteen de hele schil in één keer op te eten om de simpele reden dat dat echt niet lekker (lees: heel erg bitter) is. Je kunt rustig beginnen door de schil of een deel daarvan door een smoothie te mixen. Het is wel belangrijk om de schil van tevoren goed schoon te maken met een borsteltje. Durf jij het te proberen?
LEES OOK:
- 6 x lekker (en) creatief met banaan
- Tip: zo is je banaan binnen 15 minuten rijp
- Op deze manier heb je vast nog nooit een banaan gesneden
De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Je kunt nog veel meer met een banaan. Zoals je schoenen weer laten glimmen als nieuw!
[sm-video-embed]
[/sm-video-embed]
Bron: LiveScience. Beeld: iStock