Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom ’s ochtends je bed opmaken niet slim is

Zo’n strak opgemaakt bed staat lekker opgeruimd, maar voor de hygiëne hoef je het niet te doen. Sterker nog: ’s ochtends het bed opmaken doet meer kwaad dan goed.

In ons bed leven zo’n 1,5 miljoen microscopisch kleine beestjes: huisstofmijt. Huisstofmijt smult van menselijke huidcellen en hebben een warme, vochtige atmosfeer nodig om te overleven. Kortom: dat warme nestje is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor al die beestjes die gezellig in bed woelen.

Advertentie

LEES OOK: ZO VERSCHOON JE JE DEKBED BINNEN 1 MINUUT

Liter vocht
Als je slaapt, zweet je. Iedereen verliest ’s nachts ongeveer een liter vocht. In combinatie met lichaamswarmte en huidcellen creëer je daarmee de perfecte leefomstandigheden voor huisstofmijt. Als je ’s ochtends de lakens openslaat om lucht en licht binnen te laten, verdwijnt dat warme plekje. De mijten raken gedehydrateerd en gaan dood of op zoek naar een andere plek.

’s Ochtends gehaast je bed opmaken en netjes achterlaten is dus niet meer nodig. Beste excuus ooit!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
’s Ochtends fit je bed uit? Onze sportvlogger Lot vertelt hoe je dat doet.

 

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien