Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Deze kleine beestjes verstoppen zich in jouw bed

Een huismijt doet ongeveer 20 keer per dag zijn behoefte. En grote kans dat deze beestjes dat in jouw bed doen.

Een microscopische video laat de miljoenen huisstofmijten zien die in jouw matras leven. Het filmpje is gemaakt door onderzoekers aan de universiteit van Ohio. In de video is te zien hoe de beestjes op en onder elkaar wriemelen, omgeven door hun eigen uitwerpselen.

Advertentie

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Allergieën
Je bed is de perfecte broeiplek voor huisstofmijten. Dat zijn beestjes van ongeveer een kwart millimeter lang die allergieën bij sommige mensen veroorzaken. Ze leven van huidschilfers van mensen en zijn daarom dol op matrassen, lakens en kussen die deels verteerd worden door schimmels.

Wassen
Maar even snel je matras omkeren en die lakens in de was doen dus. Dan slaap je vannacht vast een stuk beter na het lezen van dit artikel.

Bron: HLN. Beeld: iStock

 

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien