Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Betere sex voor stellen die de zorg eerlijk verdelen

Als een heterostel in gelijke mate voor de kinderen zorgt, komt dat hun sexleven ten goede. Als vooral de vrouw de opvoedtaak voor haar rekening neemt, zijn zowel man als vrouw een stuk ongelukkiger tussen de lakens.

Amerikaanse onderzoekers hebben gegevens van 900 stellen onder de loep gelegd. Ze keken daarbij vooral naar fysieke taken en hoe de ouders spelen met het kind, borstvoeding werd buiten beschouwing gelaten. Als vooral de moeder de taken op zich neemt, heerst er veel meer ontevredenheid over het sexleven.

Advertentie

LEES OOK: SAAI SEXLEVEN? MISSCHIEN SLAAP JE TE WEINIG!

Bevredigend gevoel
Als de vader iets meer zorgtaken voor zijn rekening neemt, verandert er daarentegen niets aan het sexleven van de koppels. Zij zijn net zo tevreden over sex en de frequentie daarvan als ouders die de zorg precies gelijk hebben verdeeld. “Dat suggereert dat een betrokken vader en de zorg voor kinderen delen een bevredigend gevoel geeft voor beide sekses”, zegt een van de onderzoekers. Er is wel een kanttekening: als mannen het overgrote deel van de opvoedtaak vervullen, zijn ze wel minder tevreden in bed. Eerlijk delen is dus het beste als je het thuis gezellig wilt houden.

Bron: Science Daily. Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien