Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Betere sex voor stellen die de zorg eerlijk verdelen

Als een heterostel in gelijke mate voor de kinderen zorgt, komt dat hun sexleven ten goede. Als vooral de vrouw de opvoedtaak voor haar rekening neemt, zijn zowel man als vrouw een stuk ongelukkiger tussen de lakens.

Amerikaanse onderzoekers hebben gegevens van 900 stellen onder de loep gelegd. Ze keken daarbij vooral naar fysieke taken en hoe de ouders spelen met het kind, borstvoeding werd buiten beschouwing gelaten. Als vooral de moeder de taken op zich neemt, heerst er veel meer ontevredenheid over het sexleven.

Advertentie

LEES OOK: SAAI SEXLEVEN? MISSCHIEN SLAAP JE TE WEINIG!

Bevredigend gevoel
Als de vader iets meer zorgtaken voor zijn rekening neemt, verandert er daarentegen niets aan het sexleven van de koppels. Zij zijn net zo tevreden over sex en de frequentie daarvan als ouders die de zorg precies gelijk hebben verdeeld. “Dat suggereert dat een betrokken vader en de zorg voor kinderen delen een bevredigend gevoel geeft voor beide sekses”, zegt een van de onderzoekers. Er is wel een kanttekening: als mannen het overgrote deel van de opvoedtaak vervullen, zijn ze wel minder tevreden in bed. Eerlijk delen is dus het beste als je het thuis gezellig wilt houden.

Bron: Science Daily. Beeld: iStock

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien