Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Elke dag 8 minuten bewegen helpt al voor de gezondheid

Goed nieuws voor als je niet iedere avond steevast staat te jubelen om naar de sportschool te gaan: als je je elke dag 8 minuten fysiek inspant, is dat al voordelig voor je gezondheid.

En 15 minuten lichte inspanning per dag verlaagt al de kans op vroegtijdig overlijden.

Advertentie

Hup, van die bank af
Uit een nieuwe studie die vandaag is gepresenteerd blijkt dat een kleine beetje sporten iedere dag al bijzonder goed voor je lichaam kant zijn. Regelmatig matig intensief bewegen, zoals fietsen of stevig wandelen, kan het risico verlagen op hartziekten, diabetes, beroerte, depressie, botontkalking, dikkedarmkanker en borstkanker.

LEES OOK: FIT & SLANK MET DE 7 MINUTE WORK OUT

Na 100 minuten maakt ’t niet meer uit
Toch moet je niet denken dat je er helemaal vanaf komt met 8 minuten rekken en strekken. De norm blijft nog altijd op 30 minuten per dag – wil je het helemaal goed doen. Vorig jaar voldeed 56 procent van de volwassen Nederlanders aan deze norm. Iedere minuut die je langer sport houdt je in principe gezonder. Maar vanaf 100 minuten sporten per dag merk je dit verschil niet meer. Dus dat scheelt weer.

Alles helpt
Eén van de onderzoekers, Thijs Eijsvogels, vertelt over zijn gevonden resultaten: “Dit onderzoek laat zien dat ook een klein beetje inspanning al grote gezondheidswinst oplevert. Dit zou voor inactieve personen een extra stimulus moeten zijn om toch iets aan beweging te doen. Alle beetjes helpen dus.”

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Joost Govers

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien