Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Borstvoeding verlaagt kans op leukemie

Kinderen die borstvoeding krijgen, hebben een kleinere kans om leukemie te krijgen.

In Nederland krijgen ongeveer 1.700 mensen per jaar leukemie. De ziekte treft ook veel kinderen. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat de kans op kinderleukemie sterk vermindert als kinderen borstvoeding krijgen.

Advertentie

Lees ook: Verdwaalde vrouw overleeft door eigen moedermelk te drinken

Immuunsysteem
Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die als baby minstens 6 maanden borstvoeding hebben gekregen, 19% minder kans hebben om kinderleukemie te krijgen dan kinderen die helemaal geen borstvoeding hebben gekregen of over een korte periode. De reden? In moedermelk zitten verschillende stoffen die het immuunsysteem versterken, aldus de onderzoekers.

Wiegendood
De wetenschappers raden moeder aan om hun baby’s tenminste 6 maanden lang uitsluitend borstvoeding te geven. Dat zou niet alleen de kans op leukemie verkleinen, maar ook op infecties, allergieën en zelfs wiegendood.

Lees ook: Onmogelijke keuze: je zus of je baby?

Bron: NY Times. Beeld: iStock

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien