Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Borstvoeding verlaagt kans op leukemie

Kinderen die borstvoeding krijgen, hebben een kleinere kans om leukemie te krijgen.

In Nederland krijgen ongeveer 1.700 mensen per jaar leukemie. De ziekte treft ook veel kinderen. Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat de kans op kinderleukemie sterk vermindert als kinderen borstvoeding krijgen.

Advertentie

Lees ook: Verdwaalde vrouw overleeft door eigen moedermelk te drinken

Immuunsysteem
Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die als baby minstens 6 maanden borstvoeding hebben gekregen, 19% minder kans hebben om kinderleukemie te krijgen dan kinderen die helemaal geen borstvoeding hebben gekregen of over een korte periode. De reden? In moedermelk zitten verschillende stoffen die het immuunsysteem versterken, aldus de onderzoekers.

Wiegendood
De wetenschappers raden moeder aan om hun baby’s tenminste 6 maanden lang uitsluitend borstvoeding te geven. Dat zou niet alleen de kans op leukemie verkleinen, maar ook op infecties, allergieën en zelfs wiegendood.

Lees ook: Onmogelijke keuze: je zus of je baby?

Bron: NY Times. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien