Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Bouwvakkers doen een bijzondere vondst in oud-V&D pand in Den Haag

In 1964 verstopten medewerkers van V&D een kluis in het pand voor toekomstige generaties. Bouwvakkers hebben deze kluis nu weer gevonden én geopend.

In 1964 legde burgemeester Kolfschoten de eerste steen van het pand waar een V&D in zou komen. Daar liet hij ook koker bij metselen met een briefje waarop stond waar de geheime kluis was. Al het personeel van V&D was hierbij aanwezig. Op het briefje stond ook: “Eerst op 21 september 2064 zal zij (de kist) wederom worden geopend, opdat toekomstige generaties zullen weten waarmee ons leven van alledag werd omringd.”

Advertentie

Kluis geopend
2064 is niet helemaal gelukt. Bouwvakkers vonden bij verbouwingen aan het pand de kluis en hebben deze geopend. Ze vonden een hele oude televisie, een transistorradio, een bureaulamp, een doosje lego en een deken in de kluis. Een deel van de vondst is, tot ongenoegen van het oud-personeel van de winkelketen, verdeeld onder de bouwvakkers en een ander deel is naar meneer Vroom en het V&D-museum gegaan. Niet iedereen is hier blij mee, oud-personeel vindt dat er met meer respect met deze spullen omgegaan had moeten zijn.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: ANP.

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien