Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Buikspieren kweken door een simpele ademoefening: het kan!

Wie droomt van stalen buikspieren moet er wel wat voor over hebben. Zijn crunches en de plank ook niet jouw hobby? Dan hebben we goed nieuws: je kunt buikspieren kweken met simpelweg ademhalen. Als we de aanhangers van deze nieuwe rage moeten geloven, althans.

Stomach vacuuming‘ (letterlijk: je maag luchtledig maken) is de nieuwste rage uit fitnessland. Met fitness heeft het echter weinig te maken. Het is een ademhalingstechniek uit de yoga- en pilateswereld. Met de oefening activeer je je schuine buikspieren en maak je ze sterker. Als je de techniek goed uitvoert maak je ook nog eens je middenrif sterker en krijg je een stabielere ruggengraat, wat helpt tegen pijn in de onderrug.

Advertentie

Navel richting ruggengraat
Allemaal leuk en aardig, maar hoe doe je het? De basisoefening is ideaal om ’s ochtends voordat je uit bed stapt te doen. Ga op je rug liggen met je knieën opgetrokken en de voeten op het bed. Adem diep uit en duw tijdens het uitademen je navel zo ver mogelijk richting je ruggengraat. Hoe verder je duwt des te intenser de samentrekking en des te sneller je resultaat zult hebben. Houd dat 15 seconden vast en stop dan even. Daarna doe je het opnieuw, net zo lang totdat je het een minuut volhoudt, eventueel met korte adempauzes. Herhaal dit zo’n 3 tot 5 keer.

Resultaat
Eitje? Je kunt het jezelf moeilijker maken door hetzelfde te doen terwijl je op handen en voeten zit of als je zit op een stoel zonder leuning. De echte krachtpatsers doen de oefening staand. Volgens personal trainers moet je binnen een paar weken resultaat zien als je de oefening een paar keer per dag doet en daarnaast gezond eet en voldoende beweegt. Om te ontdekken of het echt werkt, zit er maar één ding op…

Snap je nog niet helemaal hoe-ie moet? De vrouw in de video doet het even voor.

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien