Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Buikspieren kweken door een simpele ademoefening: het kan!

Wie droomt van stalen buikspieren moet er wel wat voor over hebben. Zijn crunches en de plank ook niet jouw hobby? Dan hebben we goed nieuws: je kunt buikspieren kweken met simpelweg ademhalen. Als we de aanhangers van deze nieuwe rage moeten geloven, althans.

Stomach vacuuming‘ (letterlijk: je maag luchtledig maken) is de nieuwste rage uit fitnessland. Met fitness heeft het echter weinig te maken. Het is een ademhalingstechniek uit de yoga- en pilateswereld. Met de oefening activeer je je schuine buikspieren en maak je ze sterker. Als je de techniek goed uitvoert maak je ook nog eens je middenrif sterker en krijg je een stabielere ruggengraat, wat helpt tegen pijn in de onderrug.

Advertentie

Navel richting ruggengraat
Allemaal leuk en aardig, maar hoe doe je het? De basisoefening is ideaal om ’s ochtends voordat je uit bed stapt te doen. Ga op je rug liggen met je knieën opgetrokken en de voeten op het bed. Adem diep uit en duw tijdens het uitademen je navel zo ver mogelijk richting je ruggengraat. Hoe verder je duwt des te intenser de samentrekking en des te sneller je resultaat zult hebben. Houd dat 15 seconden vast en stop dan even. Daarna doe je het opnieuw, net zo lang totdat je het een minuut volhoudt, eventueel met korte adempauzes. Herhaal dit zo’n 3 tot 5 keer.

Resultaat
Eitje? Je kunt het jezelf moeilijker maken door hetzelfde te doen terwijl je op handen en voeten zit of als je zit op een stoel zonder leuning. De echte krachtpatsers doen de oefening staand. Volgens personal trainers moet je binnen een paar weken resultaat zien als je de oefening een paar keer per dag doet en daarnaast gezond eet en voldoende beweegt. Om te ontdekken of het echt werkt, zit er maar één ding op…

Snap je nog niet helemaal hoe-ie moet? De vrouw in de video doet het even voor.

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien