Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zo kom je altijd charmant over

Naar een verjaardag gaan waar je niemand kent is altijd spannend, maar met deze tips breng je het er in ieder geval charmant van af. 

Hoe kun je beter luisteren, een gesprekje aanknopen en in het algeheel beter contact maken met een ander? Met deze 14 tips manoeuvreer je je zo charmant mogelijk door de meest uiteenlopende sociale situaties.

Advertentie

1. Stop met klagen om het ijs te breken
Het is heel verleidelijk om vriendjes te worden met iemand door gezamenlijk te klagen over het weer en de hapjes, maar doe het niet. Gebruik het niet als een manier om een gesprekje aan te knopen want voor je het weet word je gezien als de negatieve Nancy van het feestje. Probeer het ijs te breken met iets positiefs, dat geeft een heel andere draai aan jullie gesprek.

2. Geef iemand het gevoel dat-ie een expert is
Als je iemands mening of hulp wil, helpt het altijd om het ego een beetje te strelen. Zeg ‘jij bent altijd zo goed gekleed, wil je een keer met mij winkelen?’ in plaats van ‘ga alsjeblieft een keer met me winkelen want ik heb totaal geen smaak’.

3. Introduceer mensen met een bedachtzaam compliment
Het geeft mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten een beetje context en jij komt er ook nog eens goed vanaf. ‘Kees, dit is Karin, ze is de beste taartenbakker die ik ken’, ‘Karin, dit is Kees, hij is die buurman die me altijd uit de brand helpt als mijn internet niet werkt’.

LEES OOK: ZO VINDT IEDEREEN JE AARDIG

4. Laat merken dat je echt luistert
Als iemand net z’n verhaal aan het doen is maar wordt onderbroken door een ober, telefoontje of wat dan ook, herinner diegene dan aan waar ‘ie gebleven was met z’n verhaal. Dat komt niet alleen aardig over, maar laat ook zien dat je echt luistert.

5. Wees niet bang voor ongemakkelijke stiltes
Op je gemak en zelfverzekerd zijn als er een stilte in het gesprek valt, maakt meer indruk dan altijd paniekerig de stilte willen opvullen.

6. Onthoud iemands naam
Heel lastig, maar heel belangrijk. Herhaal iemands naam als diegene zich aan je voorstelt. Als dat nog steeds niet werkt, bedenk dan een ezelsbruggetje. ‘Dat is Froukje, zij is de vrouw van Frans.’ Of wat jij dan ook maar handig vindt.

7. Laat nooit degene met wie je kwam in de steek
Dat geldt voor feestjes, maar ook in het dagelijks leven. Als je op pad bent met een vriendin en je komt onverwacht een andere vriendin tegen, praat dan heel bondig even bij. Of introduceer de vriendin op z’n minst aan de vriendin met wie je bent en betrek haar in het gesprek. Niets zo erg als er maar een beetje ongemakkelijk bij staan terwijl 2 andere mensen honderduit met elkaar praten.

8. Accepteer een compliment
We doen het allemaal: een compliment over je jurk wegwuiven met ‘o dit oude ding? Nee joh, heb ik al jáááren. Ik trek het altijd aan als ik teveel gegeten heb, om m’n buikje te bedekken’. Gefeliciteerd, op die manier geef je iedereen in de buurt een ongemakkelijk gevoel. Maak er een gewoonte van om iemand simpelweg te bedanken als je een complimentje krijgt en geef misschien een (welgemeend) compliment terug.

9. Praat niet met iemand met je telefoon in je hand
Ook al ben je er niet op aan het tikken, het werkt heel afleidend voor iedereen om je heen. Als je altijd en overal met je telefoon in je hand staat, maak er dan vanaf nu een gewoonte van om hem in je zak of tas weg te stoppen in gezelschap.

10. Praat over ideeën, niet over mensen
Als je over andere mensen praat, ben je al snel geneigd te gaan roddelen. Als je moeite hebt om een gespreksonderwerp te vinden, praat dan over ideeën.

11. Deel complimenten uit
Als iemand een geweldige speech heeft gehouden, je collega altijd opgewekt is of het haar van je buurvrouw geweldig zit; zeg het ze dan. Wees degene die altijd complimenten uitdeelt – iedereen vindt die persoon leuk.

12. Kaats de bal terug als iemand een vraag stelt
Een simpel ‘en jij?’ is de makkelijkste manier om een gesprek gaande te houden en je laat zien dat je geïnteresseerd bent in degene met wie je praat.

13. Maak oogcontact
Ga niet iemand zonder knipperen aanstaren (eng!) maar maak oogcontact op een vertrouwelijke manier. Overdrijf niet door je ogen open te sperren, overdreven naar voren te leunen of niet te knipperen. Jouw natuurlijke houding zal de ander sneller op z’n gemak stellen.

14. Kijk iedereen aan
Als je in een groep praat, probeer dan iedereen aan te kijken, zodat niemand zich buitengesloten of overgeslagen voelt. Je hoeft natuurlijk niet te timen hoelang je iedereen precies aankijkt, maar zorg ervoor dat je je aandacht verdeelt. Het is een makkelijke manier om een vertrouwde, zelfverzekerde indruk te maken.

Bron: Quora. Beeld: Violaine Chapallaz 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hierom moeten de 2 honden van Joe Biden weg uit het Witte Huis

Toen Joe & Jill Biden hun intrek namen in het Witte Huis, verhuisden ook herdershonden Champ en Major mee. Een historisch moment, want Major was de eerste asielhond in het Witte Huis. Helaas was dat maar van korte duur.

De twee herdershonden van de Amerikaanse president moeten weg uit het Witte Huis omdat een van de honden agressief gedrag heeft vertoond tegen het personeel. De honden zijn nu teruggekeerd naar het huis van de Amerikaanse president in zijn thuisstaat Delaware, waar ze ook verblijven als het gezin bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Advertentie

Bijtincident met honden Joe Biden in het Witte Huis

CNN meldt dat de 3-jarige Major betrokken is geweest bij een bijtincident met een beveiliger van het Witte Huis. Hoe ernstig dat incident was, is onbekend. Andere medewerkers beweren tegen CNN dat de hond ook vaker ongewenst gedrag als blaffen, springen en aanvallen vertoonde. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd, maar ook The New York Times sprak een persoon die beweerde dat Major en Champ inmiddels inderdaad in Delaware zijn.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dr. Jill Biden (@drbiden)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dr. Jill Biden (@drbiden)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS.nl. Beeld: ANP.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze Nederlandse omroep zendt Oprah-interview met Harry & Meghan uit

Het langverwachte Oprah-interview met prins Harry (36) en zijn zwangere vrouw Meghan (39), waar iedereen al dagen lekker mee werd gemaakt, werd op zondag 7 maart uitgezonden in de Verenigde Staten, en op maandag 8 maart in België. Maar voor de Nederlandse fans van het Britse koningshuis is er goed nieuws: ook jij kunt het interview nog bekijken.

Advertentie

Wanneer is het Oprah-interview met Harry en Meghan op tv in Nederland?

CBS had in Amerika de rechten van het veelbesproken interview in handen. Maar ook in Nederland heeft een zender hard gewerkt om het interview te kunnen laten zien. Kijkers kunnen op dinsdag 9 maart afstemmen op Net5 om 20.30 uur om het interview met Harry en Meghan te zien.

Lees ook:
Deze jurk draagt Meghan Markle tijdens het interview met Oprah

‘Britse koningshuis houdt leugens in stand’

Eén van de uitspraken die Meghan doet in het explosieve interview, is Oprah vertellen dat het Britse koningshuis er eigenhandig voor zorgt dat leugens blijven rondzingen. “Ik weet niet hoe ze kunnen verwachten dat we na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl de Firm een actieve rol speelt in het tot stand houden van onwaarheden”, vertelt ze. “Als we het risico lopen om dingen te verliezen… Er is al zo veel verloren op dit moment.”

Lees hier alvast de opvallendste uitspraken uit het interview.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CBS (@cbstv)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hanneke: "Maar met al dat gedate kwam ook het leed"

Hanneke Mijnster (aanstormend 40’er) leest, praat en schrijft het liefst over liefde. Co-oudert vol overtuiging en vindt cola bij de lunch helemaal niet gek. Ze woont vlak bij de kust en zoekt al jaren een hobby.

Gisteren werd ik door een reeks mooie woorden weer even terug geslingerd in de tijd. Linda Duijts deed in Het Parool een oproep voor de zichtbaarheid van singles. Want hoewel ruim 3 miljoen mensen alleen wonen, wordt dat toch als rariteit gezien. Of als uitzondering.

Advertentie

Waarheid

Voor veel mensen is single zijn een tijdelijke toestand. Dat was het voor mij ook, al duurde het bijna vijf jaar. Als ik dat van tevoren had geweten, had ik wel wat anders naar mijn staat van zijn gekeken. Althans, dat hoop ik. Het raakt me hoe mooi Linda berust in haar singlestatus. Geen wachthokje, maar een gekozen waarheid. Ik merk hoe sterk ik dat vind. Zelf vond ik mijn burgerlijke staat destijds een stuk minder krachtig, terwijl je als single toch een behoorlijk dikke huid moet hebben. Zeker als je date.

Stelletjesleven

Inmiddels ben ik acht maanden in vrolijke verkering, maar daarvoor was ik toch een kerst of vier single. In het begin vond ik het een verádeming om alles zelf te beslissen, elke avond te koken waar ik zin in had en geen zondagen meer bij schoonouders te slijten. En dat daten was ook wel een welkom wild avontuur na vijftien jaar stelletjesleven. Zo vond ik mezelf ineens in de armen van een romantische kunstenaar uit Berlijn en een goedlachse restauranteigenaar die puntje bij paaltje alleen op maandagavond wat tijd voor me had. Ik zag het allemaal niet rijmen met mijn leven en datete vrolijk verder. In de ban van het avontuur sprak ik zelfs een keer met een mede-Haarlemmer af in Antwerpen voor een eerste date. Meteen een roadtrip en een weekendje weg. Had ik voor geen goud willen missen allemaal.

Dikke buik

Maar met al dat gedate kwam ook het leed. Appjes die niet beantwoord werden, zelf iemand vriendelijk bedanken en alle hoop ontnemen en vooral: een spoedcursus incasseren. ‘Voor iemand die drie keer per week hardloopt, heb je wel een dikke buik’, zei een date me eens, toen hij mijn jurk uit trok. Au. ‘Ik weet niet of ik kan wennen aan je lijf’, sputterde een dame die voor de derde keer naast me wakker werd. En voor de goede orde: we hebben het hier over 1 meter 70 en maat 42. Niet slank nee, maar ook niet zo afwijkend dat er iets te wennen valt. Wel als je blijkbaar altijd hele dunne vriendinnen hebt gehad. Snap ik best, maar je ziet ook waar je aan begint toch? Op dat soort momenten voelde ik de pijn van het alleen zijn nog sterker en lag mijn haat-liefdeverhouding met het singlebestaan weer vol onder het vergrootglas.

Sappelsingle

Als ik maar eenmaal iemand zou vinden met wie het echt klikte, dacht ik, dan zou alles goed komen. In het midden latend wat ‘alles’ dan precies inhield. Nu valt er natuurlijk genoeg te zeggen over zelfliefde en focus op je eigen leven, dat is hartstikke waar allemaal. Maar door het lezen van Linda’s column realiseer ik me ineens hoe blij ik ben dat mijn solo leven voorbij is. Of beter: al het gedate en het leed eromheen. Hoe blij ik ben dat ik nu samen ben met een bijzondere fijnerd waarmee ik allemaal nieuwe avonturen beleef. Hoe klein ze ook zijn. Terugkijkend realiseer ik me dat ik best een sappelsingle was. Zelflievend tegen heug en meug. En vooral zoekend naar de opvolgfase. Dus terwijl Linda vooral vraagt om door het kabinet gezien te worden, kijk ik met bewondering naar haar en met – kom er maar in Oprah en Brené – dankbaarheid naar mijn actuele status. Het kan verkeren.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Beeld: Privé

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Marco Borsato zingt over relatiebreuk: "Ik weet het is te laat"

Nadat Marco Borsato (54) en Leontine Borsato-Ruiters (53) hun scheiding aankondigden, laste de zanger een mediastilte in. Nu bijna een jaar later is Marco terug, met een nieuwe single over deze moeilijke periode.

Borsato’s nieuwe nummer Een moment, waarvoor hij samenwerkte met componist John Ewbank (zoals altijd) en zanger Rolf Sanchez, lijkt een afscheidslied te zijn voor Leontine. Na een huwelijk van 22 jaar besloten de twee om uit elkaar te gaan. “Al je spullen op de gang. Het had zo vaak kunnen gebeuren want we strijden al zo lang. Maar ik dacht altijd we zijn te bang. Maar nu ga je weg. En ineens is het echt”, zingt de zanger aan het begin van het lied.

Advertentie

Marco Borsato maakt nummer voor Leontine

In het lied maakt Marco duidelijk dat “het te laat is” en dat hij “vreselijk blind is geweest”. De zanger lijkt ook te zeggen dat het niet meer goed gaat komen tussen hem en Leontine. “De liefde komt vanzelf wel weer voorbij, helaas niet meer met mij”, zingt hij daarover.

Reactie Leontine Borsato

Op Instagram deelt de zanger ook een deel van het nummer en schrijft daarbij: “2020 was voor velen onder ons een roerig jaar. Voor mij persoonlijk ook (om meer dan één reden). Ik ben op mijzelf teruggeworpen, heb veel nagedacht, geprobeerd om te reflecteren. Over hoe ik in het leven sta, maar ook over hoe ik heb gehandeld. Daarvoor heb ik de tijd genomen die ik nodig had en ik ben heel dankbaar dat mij die tijd ook geboden is. En ook al ben ik er nog niet, inmiddels voel ik wel dat er uit donkere dagen ook waardevolle inzichten kunnen komen.” Kort nadat Marco dit bericht plaatste, reageerde zijn ex-vrouw Leontine sportief: “Echt prachtig lieverd, raakt me. Zo mooi, puur en liefdevol. Trots op jullie!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato)

Beluister hier het hele nummer:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD.nl. Beeld: ANP.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien