Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Alwéér code geel: het KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Het mooie, zonnige, droge lenteweer komt er echt aan, als we Weeronline mogen geloven. Vanaf zondag is er meer ruimte voor de zon en na maandag kan het weer 15 graden worden. Maar tot die tijd is het nog even doorbijten. Vandaag is code geel afgegeven.

Het lijkt wel weeralarmen te regenen de laatste tijd. Zo heeft het KNMI vandaag code geel afgegeven voor het hele land. Grote delen van Nederland krijgen namelijk te maken met zware windstoten.

Advertentie

Zware windstoten
Een smalle zone met windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur trekt donderdagmiddag van west naar oost over het land. In het zuiden kunnen zelfs onweersbuien zijn, met plaatselijke windstoten van 80 kilometer per uur. De avondspits zal hierdoor waarschijnlijk zwaarder zijn dan normaal. In de loop van de avond klaart het op.

De lente komt eraan
Als je ook helemaal klaar bent met die harde wind, hebben we goed nieuws voor je. Nog heel even volhouden, want vanaf maandag wordt het beter. Dan gaat het lenteweer echt beginnen. Denk: zonnig, droog en temperaturen van rond de 15 graden. In het binnenland kan het ’s nachts nog wel een graadje vriezen. Pas daarom nog even op met tuinplanten.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Weeronline, Nu.nl. Beeld:

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien