Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

De 5 populairste Nederlandse vrouwen in Duitsland

Chantal Janzen, Sylvie Meis, Linda de Mol. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn populair in Duitsland. Wat is de top 5 van populairste bekende Nederlandse vrouwen in Duitsland? En waarom scoren zij zo goed bij onze oosterburen?

Presentatrice Chantal Janzen heeft afgelopen vrijdag haar debuut gemaakt op de Duitse televisie. The voice kids trok ruim 3 miljoen kijkers. Ze is niet de enige Nederlandse die goed scoort bij onze oosterburen.

Advertentie

Een tikkie exotisch
Hoe komt het dat Nederlanders zo in trek zijn in Duitsland? “De Duitsers zien Nederlanders als heel los”, vertelt Jeroen Wollaars, NOS-correspondent in Berlijn. “Duitsland is een formeel en conservatief land. Nederlanders zijn vrijer, losser. In Nederland wordt veel innovatieve televisie gemaakt, door bijvoorbeeld John de Mol. Dat wordt gewaardeerd in Duitsland, waar de televisie vaak saai en degelijk is.” Jeroen Akkermans, RTL-correspondent in de Duitse hoofdstad, vult aan: “Nederlanders hebben in Duitsland al snel een streepje voor. We gaan door voor een tikkie exotisch, maar blijven herkenbaar als de Duitsers zelf.”

Het Vlaams
Ook vinden Duitsers het accent van Nederlanders leuk, vertellen de correspondenten. “We klinken leuk”, vertelt Jeroen Wollaars. “Het is zoals wij het Vlaams ervaren. Ik krijg hier in Berlijn vaak van mensen te horen: Wat praat je leuk!” Jeroen Akkermans: “We spreken Duits met een ‘warm’ en daarom gewaardeerd accent. ‘Jullie spreken de scherpe kantjes van het Duits af, alsof jullie de taal zingen’, zei een Duitse vriend me eens. Niet altijd correct, maar wel prettig in het oor.”

De top 5 van Nederlandse sterren in Duitsland van de afgelopen jaren:

1. Chantal Janzen
Chantal_Janzen
Het nieuws dat de blonde presentatrice (op de foto met haar co-presentator Thore Schölermann) in Duitsland aan de slag zou gaan, werd enthousiast ontvangen bij onze oosterburen. Ze werd meteen ‘de nieuwe Linda’ genoemd. “Ze wordt op handen gedragen”, vertelt Jeroen Wollaars. Na de eerste uitzending van The voice kids prees de Duitse krant Bild haar goede Duits en haar uitstraling. “Chantal kan onverbiddelijk zijn, maar ze heeft ook iets van het buurmeisje”, aldus Jeroen Akkermans.

2. Sylvie Meis
Sylvie_Meis
Ze kwam naar Duitsland als de ‘vrouw van’ voetballer Rafael van der Vaart, maar al snel maakte Sylvie Meis furore als presentatrice op de Duitse televisie. Ze was jurylid in Das Supertalent en Deutschland sucht den Superstar en presenteerde Let’s dance. Toen ze in 2013 scheidde van Rafael, was de sexy presentatrice het gesprek van de dag in Duitsland. De roddelbladen stonden er, net als in Nederland, vol mee.

3. Koningin Máxima
Maxima_Libelle
Onze koningin is erg geliefd in Duitsland. Begin vorig jaar kreeg Máxima de Duitse Mediaprijs 2013 uitgereikt. En begin dit jaar kwam ze als meest geliefde vrouw uit de bus bij een enquête van het vrouwenblad Frau im Spiegel. Al moest ze die eer delen met de Zweedse prinses Victoria. “De Duitsers zijn dol op ons Koningshuis”, vertelt Jeroen Wollaars. “Zelf hebben ze geen koninklijke familie, dus richten ze zich op die van ons. Toen Máxima de Duitse Mediaprijs kreeg, waren veel Duitsers ook teleurgesteld dat ze haar dankwoord in het Engels deed, en niet in het Duits.”

4. Linda de Mol
LindadeMol
Jarenlang presenteerde Linda de Mol veelbekeken shows op de Duitse televisie, waaronder Wetten, dass..? (op de foto samen met de Amerikaanse acteur Denzel Washington in dit programma). Ze trok ook wekelijks miljoenen kijkers met Traumhochzeit, de Duitse versie van Love letters. Haar lach is zowel in Nederland als Duitsland geliefd.

5. Tooske Ragas
Tooske_Ragas
Ook Tooske Ragas was – net als Sylvie Meis – te zien in het populaire programma Deutschland sucht den Superstar. En in 2010 was ze co-host in de eenmalige tv-show Deutschland gegen Holland. 

Beeld: Daniël Maissan (bovenste foto), ANP

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien