Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dieet volhouden: 7 tips

Vrouwen houden gemiddeld een maand een dieet vol, misschien helpen deze dieettips.

Vrouwen houden gemiddeld een maand een dieet vol, zo blijkt uit recent onderzoek. Wilskracht, verveling en de verleidingen tijdens een avondje stappen zijn de voornaamste valkuilen die de respondenten noemen. Toegegeven is een dieet ook best zwaar: deze 7 tips helpen misschien:

 

Advertentie

1. Stel realistische doelen.
Je kunt nu eenmaal geen 10 kilo verliezen in een maand. Het is daarom belangrijk om de lat niet te hoog te leggen, anders heb je eerder de neiging om het dieet op te geven. Schrijf een realistisch doel op papier. Als je daar moeite mee hebt, kan een fitnessinstructeur of voedingsdeskundige daarbij helpen.

2. Drink veel water.
Water verbetert de vertering van voedsel en geeft je een voller gevoel. De aanbevolen hoeveelheid water per dag is 1,5 tot 2 liter.

3. Eet langzaam.
Veel mensen eten te snel en kauwen niet vaak genoeg, waardoor ze minder snel een vol gevoel krijgen. Kauw daarom zorgvuldig en eet altijd zitten – het liefst aan tafel – dan eet je langzamer.

4. Beweeg regelmatig.
Als je een dieet combineert met regelmatig sporten zullen de pondjes eraf vielen. Wanneer je het resultaat merkt op de weegschaal, zul je gemotiveerd blijven om door te gaan. Vind je het lastig om jezelf in beweging te zetten of is sporten niet helemaal jouw ding? Neem je sportmaatje waarmee je vaste data afspreekt: dat is gezellig en het is een stok achter de deur voor jullie allebei.

5. Beperk je alcoholinname.
Een avondje uit of een feestje brengt veel verleiding met zich mee. Eén wijntje is prima, maar pas op: in één glas wijn zitten 100 à 150 calorieën. Dat is ruim een kwartier hardlopen. Bekijk hier precies hoeveel een glas wijn telt.

6. Ontbijten.
Sla nooit je ontbijt over. Dat is afvalregel nummer één. Ontbijten is essentieel om de stofwisseling op gang te brengen. Honger jezelf overigens niet uit. Neem gezonde tussendoortjes (fruit!), die houden de stofwisseling op gang. Soms moet je juist iets meer tot je nemen om af te vallen.

7. Vergelijk je niet met een ander.
Wanneer een vriendin die hetzelfde dieet volgt, sneller afvalt dan jij is dat flink balen. Maar laat het je niet tegenhouden, haar lichaam werkt nu eenmaal anders. Vraag een diëtiste welke voedingspatroon het beste bij jou past zodat je sneller resultaten boekt.

Meer weten over het onderzoek? Kijk op NU.nl.

 

Bekijk ook onze superfoodrecepten: superlekker en supergezond!

Bron: Mens-en-gezondheid, SoChicken

Eerder verschenen op VrouwOnline

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien