Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zo manage je al je digitale berichten

Eerst een appje sturen, dan ‘even’ een rondje op Facebook kijken en ook nog snel het weer online checken. Voor je het weet ben je uren verder. Zonde, want in die tijd had je ook kunnen sporten, de was kunnen doen of een goed boek kunnen lezen.

Alle informatie en constante prikkels om te reageren op digitale berichten zorgen ervoor dat je minder productief bent. Als je je vaak laat afleiden, verzet je soms tot wel 25% minder werk.

Advertentie

In het Havard Business Review Magazine leggen psychologen Larry Rosen en technologiedeskundige Alexander Samuel haarfijn uit hoe je te veel digitale afleiding kunt vermijden.

  • Neem pauzes van een minuut om je digitale berichtenstroom te bekijken. Ga daarna door met je werk of klusjes.
  • Neem na anderhalf uur werken een pauze van 10 minuten. Ga dan niet je mail, Facebookberichten en smsjes/WhatsApp’jes lezen, maar maak een wandeling, luister naar muziek of mediteer.
  • Neem je telefoon, tablet en laptop niet mee je slaapkamer in. Het blauwe licht van deze apparaten verstoort je nachtrust.
  • WhatsApp- en Facebookgroepen zijn leuk, maar er staat ook veel troep in de groepen. Verlos je zelf van het idee dat je alles moet lezen en alles bij moet houden. Ga zo effecient met je informatie om.
  • Maak filters voor je mail en nieuwsfeeds zodat je weet welke berichten je onmiddellijke aandacht behoeven en welke niet.
  • Plan elke week vaste tijdstippen in waarop je nieuws bijhoudt en deelt met anderen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Bron: 360Magazine

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien