Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

De nieuwste trend op gebied van beauty? De 'dij-brauw'

Jonge meiden op Instagram hebben na de ‘thigh gap’ nu een nieuw ideaal gevonden: de ‘thigh brow’. Human Concern, een stichting voor eetstoornissen, is niet blij met de trend. 

Bij de meeste vrouwen raken de dijen elkaar aan bij de bovenkant. Vrouwen die dat niet hebben, hebben een zogenaamde thigh gap – ruimte tussen de bovenbenen. De ultraslanke vrouwen die dit hadden, deelden daarvan foto’s op social media. Na die trend treedt nu het volgende ideaal op: de ‘thigh brow’ of ook wel dij-brauw.

Advertentie

Vetrolletje
De dij-brauw gaat om het kleine vetrolletje dat ontstaat wanneer je op je hurken of knieën zit. Talloze beroemdheden delen foto’s van hun dij-brauw op Instagram. Dat lijkt misschien relatief onschuldig, maar het is wel de zoveelste bevestiging van een heersend schoonheidsideaal dat dun mooier is dan dik. Dat vetrolletje ontstaat ironisch genoeg namelijk alleen bij vrouwen met een heel platte buik.

LEES OOK: SHARON (36) ZOCHT HULP VOOR HAAR EETSTOORNIS

Trigger
De stichting Human Concern, een stichting voor eetstoornissen, is dan ook niet blij met de trend. “Als behandelaar signaleren we dat meer mensen hulp zoeken voor een eetstoornis. De oorzaak zijn niet al die afbeeldingen van modellen, maar ze zijn wel een trigger”, zegt Marlies Göbbel tegen RTL Nieuws.

Onzekere meisjes
Ze wijst erop dat de social media-platformen ook een verantwoordelijkheid hebben. “Instagram en Facebook moeten zich bewust worden van de rolmodellen en de foto’s die er op hun platforms worden gepubliceerd. Onzekere meisjes zijn hier heel gevoelig voor.”

dijbrauw

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Instagram

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien