Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

7 dingen waar je nog altijd je moeder voor belt

Eerlijk is eerlijk: je partner, buurvrouw en je beste vriendin zitten vól goede adviezen en fijne woorden. Maar voor sommige dingen bel je toch echt het liefst je moeder.

Want ondanks dat je allang je eigen boontjes kunt doppen, hang je af en toe graag aan de lijn voor adviezen die alleen moeders kunnen geven.

Advertentie

Hier bellen we graag nog steeds om:

  • Hoe je die vlek uit je witte blouse krijgt. Die hardnekkige vlekken… ‘Iets met ossengal was het, toch?’
  • Hoe zij haar chocoladecake zo perfect krijgt. En haar appeltaart. En haar stoofpotje.
  • Al je kwaaltjes, pijntjes en angsten. ‘Ik heb al dágen last van mijn elleboog, zou het iets ernstigs zijn?
  • Om je hart te luchten. Vrienden komen en gaan, en hebben het dikwijls druk. Maar je moeder heeft altijd tijd voor een paar lieve woorden, of een bemoedigende peptalk. Want soms heb je gewoon even de behoefte om weer een beetje klein te zijn.
  • Als er iets aan de hand is, heeft ze dat binnen drie seconden door. Je kunt nog zo vaak zeggen dat het ‘prima’ gaat, maar je moeder kun je gewoon niet in de maling nemen.
  • Ze is de enige bij wie je even een halfuur lang over jezelf mag praten. En het fijne is: ze oordeelt nooit.
  • Om eerlijk antwoord te horen op prangende (levens)vragen. Moeders draaien er niet omheen en zeggen gewoon hoe het zit en wat je moet doen.

LEES OOK: 6 LESSEN DIE MOEDERS AAN HUN ZONEN GEVEN

Bron: Flair. Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien