Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Dinsdag 20 januari in beeld

Steeds meer Chinezen vieren vakantie in Nederland. Het aantal Chinese bezoekers steeg vorig jaar met 18% naar een kwart miljoen. In totaal bezochten bijna 14 miljoen toeristen ons land, dat is 10% meer dan in 2013. De meeste bezoekers kwamen uit buurlanden Duitsland, Groot-Britannië en België, maar ook een miljoen Amerikanen stak de oceaan over om Nederland te bekijken. 

Verder in het nieuws vandaag: 

Advertentie

INDONESIA-SINGAPORE-MALAYSIA-AVIATION-AIR ASIA

Het vliegtuig van AirAsia dat op 28 december in de Javazee stortte, is neergestort door een fout van de gezagvoerder. Het toestel klom te snel waardoor het te veel snelheid verloor. Dat blijkt volgens de Indonesische minister van Transport uit radargegevens.

portemonnee_libellekopie

In 2014 zijn er ruim 31.000 mensen bijgekomen met een betalingsachterstand op een lening. In totaal hebben nu bijna 771.000 Nederlanders betalingsproblemen. Al jarenlang stijgt het aantal mensen met betalingsachterstanden. De stijging was in 2014 wel kleiner dan in 2013, toen er 51.000 probleemgevallen bijkwamen.

kareldoorman_libelle_51

Aan boord van de Karel Doorman, het Nederlandse marineschip dat hulpgoederen voor de strijd tegen ebola naar West-Afrika heeft vervoerd, zijn drie verstekelingen aangetroffen. Het drietal is in de haven in Dakar (Senegal), waar het schip een tussenstop maakte, via de touwen aan boord geklommen. Ze verstopten zich onder meer in een reddingsboot. Zaterdag worden de verstekelingen bij terugkomst in Den Helder overgedragen aan de marechaussee.

arjenlubach_libelle

De VPRO gaat twee nieuwe seizoenen uitzenden van het satirische programma Zondag met Lubach. In de show bespreekt presentator Arjen Lubach het nieuws van de afgelopen week en neemt bekend Nederland op de hak. De tweede reeks van zes afleveringen gaat 22 februari al van start. De derde reeks komt in het najaar.

pinguin_libelle

Bij de pinguïns van DierenPark Amersfoort heeft een geboortegolf plaatsgevonden. Er zijn maar liefst vijf kuikens geboren, wat volgens hoofddierverzorger Bas Aalders een unicum is. “Het is echt topdrukte.”

Bron: ANP, NOS, NU.nl

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien