Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Bijzonder: dove kassamedewerker krijgt hulp van klanten

De Amerikaanse Kolbie kwam voor een snelle hap bij een fastfoodrestaurant, maar ging naar huis met iets veel mooiers: een positieve herinnering. Ze wijdde er een Facebook-post aan die al meer dan 30 duizend likes opleverde. 

Samen met haar vriend besloot Kolbie Sanders een hapje te gaan eten bij Whataburger, een Amerikaans fastfoodrestaurant. Bij binnenkomst bleek de rij voor de kassa enorm te zijn, maar Kolbie had zo’n trek dat ze besloot achteraan te sluiten.

Advertentie

Op een briefje 
Toen een stelletje voor Kolbie hun bestelling deed, gebeurde er iets bijzonders. De verkoper vroeg het stel wat langzamer te praten omdat hij doof was en afhankelijk van liplezen. Tot Kolbies verbazing deed het meisje echt haar best om haar bestelling zo langzaam mogelijk op te noemen. Toen ook dat niet mocht baten, schreef ze het zonder morren op een briefje. De klanten die volgden deden hetzelfde.

LEES OOK: WAT MOOI: FACEBOOK MAAKT FOTO’S ‘ZICHTBAAR’ VOOR BLINDEN 

Heel verfrissend 
De Amerikaanse Kolbie was om 2 redenen onder de indruk. “Ten eerste omdat deze jongen doof is en toch ergens aan het werk is gekomen. Een baan die hem dwingt om iedere dag te communiceren met anderen”, schrijft ze. “Ten tweede vond ik het heel verfrissend om zo’n behulpzame actie te aanschouwen. Dit kleine gebaar opende mijn ogen, vooral omdat er zo veel gepest wordt en mensen het elkaar moeilijk maken. We moeten er in deze wereld voor elkaar zijn.”

LEES OOK:

Bron: Metro. Beeld: Facebook Kolbie Sanders

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien