Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Eelt? Vicks Vaporub is net zo effectief als een pedicure

Je kunt een pedicure bezoeken of zelf tot in den treure je voeten vijlen, maar Vicks Vaporub blijkt net zo effectief tegen eelt. Het middel is een goed bewaard geheim onder podologen. 

Het werkt als volgt: smeer voordat je naar bed gaat een dikke laag Vicks Vaporub op de plekken waar het eelt zit. Masseer het 5 minuten in en trek dan katoenen sokken aan. Spoel de volgende dag je voeten af met warm water. Tadaa: je voeten zijn nog nooit zo poezelig geweest.

Advertentie

LEES OOK: SLIPPERS ZIJN SLECHTER VOOR JE VOETEN DAN HAKKEN

Verzachtend
In Vicks zit kamfer, eucalyptus en menthol verpakt in terpentijn (een soort olie). Dat maakt de balsem heel verzachtend, waardoor het voorkomt dat je hielen uitdrogen. De menthol en eucalyptus hebben een verkoelende werking op je voeten, wat ook geen overbodige luxe is in de zomer. Als je echt heel hardnekkige eelt hebt, is het trouwens wel slim om van tevoren je hielen onder handen te nemen met een vijl.

Schimmelnagels
Het is nog niet wetenschappelijk onderbouwd waarom Vicks helpt tegen eelt, maar het middeltje is geliefd onder vele podologen. Het wordt zelfs af en toe gebruikt tegen schimmelnagels. De wetenschap is er nog niet helemaal achter hoe dat kan, maar er zit waarschijnlijk een ingrediënt in die dit type schimmelinfecties tegengaat.

Bron: The Daily Mail. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien