Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Eindelijk slank met de tips van dieetgoeroe Mieke Kosters

Dieetgoeroe Mieke Kosters (42) is zelf al 9 jaar slank en verkocht inmiddels 100.000 boeken over haar afvalmethode. Haar nieuwe boek En nú word ik slank ligt in de winkels. Wij spreken Mieke over haar eigen valkuilen.

Je worstelde zelf jarenlang met overgewicht. Hoe ging de knop om?
“Vanaf mijn 15e probeerde ik werkelijk alle diëten, maar op de lange termijn hielp niets. Tot ik na de bevalling van mijn tweede kind eens naar mijn slanke vriendinnen keek. Waarom lukte het hen wel op gewicht te blijven? Ik zag dat zij niet 5, maar 2 bitterballen namen. En niet een hele reep, maar gewoon één stukje chocolade. Mijn moeder zei altijd: ‘Wij komen van de wind al aan’. Maar mijn gewicht had niet zoveel met aanleg te maken. Je kunt alles eten, als je maar niet te veel neemt.”

Advertentie

Worden sommige mensen dan niet sneller dik dan anderen?
“99 van de 100 mensen die te zwaar zijn, eten te veel. En natuurlijk heeft de ene mens meer aanleg dan de andere, maar dat betekent niet dat je niet slanker kunt worden. Het gaat alleen langzamer. Als je je bewust bent wáárom je eet en hiervoor verantwoordelijkheid neemt, val je af. Overeten heeft altijd een reden. Die kan klein zijn: ik vind chips gewoon heel lekker, maar ook groter: ik ben heel druk op mijn werk en wil die onrust niet voelen. Als je je daar bewust van bent, heb je al een grote stap gezet.”

Moeheid, gestrest, verveeld… Iedere vrouw heeft wel een valkuil. Wat is die van jou?
“Als ik ’s avonds moe ben, heb ik vaak de drang om chocolade te eten. Vroeger dacht ik dat ik die repen at omdat ik het lekker vond of ze simpelweg in huis had, nu weet ik dat het door vermoeidheid komt. Daardoor kan ik nu ook de keuze maken om gewoon lekker naar bed te gaan en snoep ik niet meer iedere avond, maar af en toe. En daar word je niet dik van.”

Wat maakt jouw methode anders dan die in andere dieetboeken?
“Mensen die willen afvallen hebben vaak behoefte aan een dieetgoeroe die precies zegt wat je wel en niet mag eten. Ik richt me juist op de psychologie áchter het eten. Waarom eet je te veel? En hoe kan je die drang tegengaan? Als je blijvend wil afvallen, zal je zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen.”

We zijn toch wel benieuwd: wat eet je zelf tijdens de lunch? 
“Op een doordeweekse dag eet ik vaak hetzelfde: een tosti, een cracker met humus en eentje met XXL-hagelslag. Ja, in de XXL-variant zitten meer calorieën maar die vind ik nu eenmaal het lekkerst. Als je dan toch minder eet, zorg er dan in ieder geval voor dat het lekker is.”

Persoonlijk advies van Mieke? Kom op 17 januari naar haar event ‘De 6 key-factoren van blijvend afvallen’ in Amsterdam. Haar nieuwe boek en kaarten voor het event bestel je hier.

Volg Libelle Lijnt Lekker op Facebook.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien