Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Fotoserie: mooie vrouwen over de hele wereld

Wat betekent schoonheid in Iran? En hoe ziet een mooie Peruaanse eruit? De Roemeense fotografe Mihaela Noroc wilde het weten. Haar fotoserie ‘The atlas of beauty’ laat zien dat schoonheid overal ter wereld te vinden is.

De nu 30-jarige fotografe zegde twee jaar geleden haar baan op in Roemenië om de wereld in te trekken en op zoek te gaan naar schoonheid. Ze heeft behalve Antarctica alle continenten al gehad en fotografeerde mooie vrouwen in maar liefst 37 landen. Ze koos voor vrouwen van haar eigen leeftijd omdat daarmee de verschillende vrouwen in de serie beter met elkaar te vergelijken zouden zijn.

Advertentie

Wat is schoonheid?
Volgens Mihaela is schoonheid eerbied hebben voor je cultuur, voor waar je vandaan komt. Schoonheid gaat volgens haar om oorspronkelijk (durven) zijn, natuurlijk, integer, authentiek – niet per se om dragen wat andere mensen dragen of wat in de mode is. En dat schoonheid vooral zou draaien om slank zijn, kan Mihaela dankzij haar reis helemaal ontkrachten.

Mihaela’s doel
Over 50 jaar zien we er misschien allemaal hetzelfde uit dankzij globalisering, legt Mihaela uit op haar eigen site. Ze hoopt dan ook dat haar project een mooi tijdsbeeld kan geven over de culturen en tradities die wereldwijd nog steeds worden gekoesterd door vrouwen. Mihaela: “Mijn doel is om de komende jaren zoveel mogelijk authentieke vrouwen voor mijn camera te krijgen, met als doel om de verschillende culturen en tradities voor het nageslacht vast te leggen.

Schoonheid: jezelf zijn
Mihaela is trots op het resultaat en hoopt nu via fondsen geld in te zamelen om langer door te kunnen reizen en te fotograferen. Terugkijkend op haar project kan ze in ieder geval met overtuiging zeggen dat schoonheid werkelijk óveral te vinden is. Haar conclusie: schoonheid draait niet om make-up, geld, ras of sociale status, maar des te meer om jezelf zijn.

Oordeel zelf:

Colombia

colombia-(1)

De Oostzee

baltische-staten

Equador 

ecuador

Qhichwa uit het Amazonegebied

Amazone

Verenigde Staten

USA

Myanmar

myanmar

Roemenië

romania

Australië

australia

Brazilië

Brazil

Peru

peru

China

China

Iran

Iran

Bron: Business Insider, HP/De Tijd. Beeld: Mihaela Noroc

 

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien