Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit is het echte verhaal achter de 'mislukte' Frozen-taart

Op Facebook staat een foto van een taart met daarop Elsa, de hoofdpersoon uit de populaire Disneyfilm ‘Frozen’, reden van hilariteit. De taart lijkt mislukt, maar de reden achter het baksel is een stuk minder grappig.

De ‘mislukte’ taart gaat op dit moment via Facebook heel de wereld over. En eerlijk is eerlijk: echt heel mooi is deze taartversie van Elsa niet geworden. Maar het verhaal krijgt een heel andere wending nu bekend is wie het baksel heeft gefabriceerd. Dat blijkt een vrijwilliger te zijn van de stichting Icing Smiles. Dat is een organisatie die ernstige zieke kinderen en hun familie afleidt van wat ze zo graag even willen vergeten.

Advertentie

Lees ook: dit is de allerlekkerste aardbeientaart zonder suiker

Oma verloren
De vrouw die verantwoordelijk is voor de Frozen-taart heet Lisa Gandolph-Grant. “Ja, ik weet dat de taart eruit ziet als een zooitje. Maar dit is het verhaal: ik heb net mijn oma verloren en was de hele dag bij mijn moeder om haar gerust te stellen. Toen ik thuis kwam had ik nog maar twee uur om de taart voor een ziek meisje te maken. Toen ik de taart ging brengen regende het pijpenstelen en is mijn baksel nat geworden. De foto die is geplaatst is hoe de taart eruit ziet nadat ik het had gedept met een papieren doekje”, verklaart Lisa.

Valse dingen
Een woordvoerder van de stichting vindt het vreselijk dat al haar moeite nu zo belachelijk wordt gemaakt op social media. “Ik weet hoeveel energie de vrijwilligers in de donaties steken. Ons is gevraagd een Frozen-taart te maken voor een ziek kind, en dat is precies wat Lisa heeft gedaan.” Lisa weet dat het baksel onderwerp is van spot. “Ik weet wat voor valse dingen erover worden gezegd, maar ik wilde het meisje niet teleurstellen, dus ik gaf haar wat ik te bieden had. Maar maken jullie mij maar belachelijk, als jullie dat fijn vinden.”

Bron: Reddit/Icing Smiles. Beeld: Icing Smiles

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien