Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Garage alleen voor vrouwen: manicure en massage terwijl je wacht

De garage is uitgerust met beauty corner.

Veel vrouwen zien behoorlijk op tegen een bezoek aan de garage. Daar speelt het Franse garagebedrijf Only Girls handig op in. In een van de buitenwijken van Parijs kunnen dames met een haperende auto terecht. Zonder dat ze worden uitgelachen, gekleineerd of afgezet.

Advertentie

Voor de 42-jarige Sandrine Hautenne is Only Girls een uitkomst. Tegen The Local vertelt ze hoe ze als vrouw met een probleemauto behoorlijk in de maling is genomen door een garagist. “Ik ging eens langs bij drie verschillende bedrijven voor een offerte. Ik kreeg drie totaal verschillende prijsopgaven. Toen heb ik een oom gestuurd. Die was veel minder kwijt voor de reparatie.”

Beauty corner

Bij Only Girls gaat het er anders aan toe. De klant krijgt van de vrouwelijke monteurs uitleg bij alles wat er gebeurt. Verder is de garage vrouwvriendelijk ingericht. Er is een speelruimte voor kinderen en tijdens het wachten kunnen vrouwen in de beauty corner hun nagels laten doen of gemasseerd worden.

Afgewezen

Only Girls is de tweede garage in Frankrijk die zich speciaal op vrouwen richt. Ook Montpellier heeft er eentje. Voor de vrouwelijke monteurs is de komst van de garage ook belangrijk. Aurore Dabireau was al drie jaar bezig met het zoeken naar een baan. Steeds werd ze bij gewone garages afgewezen. “Vrouwen horen niet in een garage”, kreeg ze vaak te horen.

De vrouwengarage doet het inmiddels best aardig. Sinds de opening, twee weken geleden, zijn er al veertig klanten langs geweest. Zelfs enkele mannen brachten een bezoek aan Only Girls.

Bron: BuzzO

Eerder verschenen op VrouwOnline

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien