Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Draag jij graag gekke sokken? Dan hebben we goed nieuws voor je

Sokken met felle kleuren en uitbundige prints staan ontzettend vrolijk. En dat niet alleen: er is nog iets waardoor we vanaf nu maar al te graag gekke sokken dragen. Een hels karwei om ze na het wassen allemaal te sorteren, zeg je? Niet met het trucje in de video.

Volgens Elite Daily zijn mensen die gekke sokken dragen slimmer, succesvoller en revolutionairder dan anderen. Ze laten de wereld zien dat ze weigeren zich te conformeren aan de norm en tonen hun speelse persoonlijkheid – eigenlijk voeren ze een revolutie tegen de zee van grijze uniformen.

Advertentie

Creatief type
Een artikel op Quartz onderschrijft het effect van een vrolijke sok. “Kleurrijke exemplaren zijn een goede ijsbreker om met anderen in contact te komen. Nog een voordeel is dat je jezelf neerzet als iemand met lef of als een creatief type. Je komt daardoor makkelijker weg met het breken van de regels.”

Knikje
In een stuk van The New York Times vertelt een hoge bons van YouTube dat hij altijd extravagante sokken draait en daar in Silicon Valley een hele cultuur omheen draait. “Ik heb in vergaderingen gezeten waarin mensen me een knikje geven of hun broekspijp optillen om hun sokken ook te laten zien als ze mijn sokken zien. Als een soort onderling verbond.”

Hoge status
In de Journal of Consumer Research staat dat het een goed idee is om een keer iets anders dan anders aan te trekken en je niet bang hoeft te zijn om op te vallen. “Onder bepaalde omstandigheden werkt het in je voordeel om non-conformistische kleding te dragen in plaats van te proberen ergens bij te horen. Als het er doordacht uitziet, wekt het de indruk dat iemand een hoge status heeft en straalt het een bepaalde mate van bekwaamheid uit”, redeneert Anat Keinan van de Harvard Universiteit.

Subtiel
Omdat kleding zo’n groot effect heeft op je gemoedstoestand, kan iets kleins als gekke sokken je al helpen om wat dapperder en creatiever te zijn. En omdat sokken zo’n klein, maar veelzeggend detail zijn, zijn ze de perfecte manier om subtiel net wat extravaganter voor de dag te komen.

LEES OOK:

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

Bron: Elite Daily, YourTango. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien