Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

'Getrouwde mensen slapen beter dan vrijgezellen'

In Amerika is een onderzoek uitgevoerd dat aantoont dat van getrouwde stellen zo’n 67% 7 uur of meer per nacht slaapt, terwijl dat onder singles maar 62% is. Ritme en regelmaat blijken de sleutelwoorden.

De American Academy of Sleep Medicine geeft aan het niet verrassend te vinden dat getrouwde stellen beter of langer slapen dan singles, omdat stellen vaak goed op elkaar zijn ingespeeld.

Advertentie

Regelmaat
Zo houden stellen elkaar wat beter in de gaten, helpen ze elkaar om een vaste bedtijd te hanteren en zijn ze ook alerter wat betreft het signaleren van eventuele slaapproblemen bij hun partner. Iemand die alleen slaapt, heeft zo’n ‘vangnet’ natuurlijk niet.

LEES OOK: HANDIG: ZO KOM JE NOOIT MEER TE LAAT

Meer cijfers
Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook nog dat van de mensen die na een scheiding of een overlijden niet meer getrouwd en dus alleen zijn, slechts 52% de 7 uur slaap per nacht haalt. En dat hogeropgeleiden doorgaans een stuk beter slapen dan mensen die zonder werk zitten. Ten slotte brengt het onderzoek naar voren dat minder dan 7 uur per nacht slapen aandoeningen als overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk mogelijk in de hand werkt.

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien