Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Gouden tips voor een geweldig weekend!

De enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die een weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn onze gouden weekend tips voor zaterdag 21 en zondag 22 maart.

  • Hup, naar buiten

Alle verzamelaars verzamelen!
In het weekend van 21 en 22 maart wordt in Nieuwegein de jaarlijkse internationale verzamel- en curiosabeurs gehouden. Naast glas, aardewerk en porselein vind je er oude poppen, postzegels, klokken, zilver en eigenlijk alles wat je mogelijkerwijs kunt verzamelen. Voor wie dit weekend niet kan of er simpelweg geen genoeg van kan krijgen: volgende maand, op 11 en 12 april, wordt deze beurs nogmaals gehouden op de Verzamelaars Jaarbeurs in Utrecht. Extra leuk: er wordt een meet & greet gehouden met zes James Bond-girls, onder wie actrice Caroline Munro.

Advertentie

Op kraambezoek
In het Drentse dorpje Exloo draait het vooral om schapen. Je ziet er dan ook regelmatig een herder met een kudde schapen over de heide struinen. Deze tijd van het jaar heerst in het dorp een feestelijke stemming, want er zijn weer lammetjes! Kijk voor meer informatie op Schaapskuddeexloo.nl.

Waar de vogeltjes fluiten
Wees er dit jaar op tijd bij en reserveer een Buitenleven-vakantiewoning bij Staatsbosbeheer. Lekker overnachten in een van de huizen midden in natuurgebieden door het hele land. Met z’n tweetjes of met het hele gezin: de huizen zijn er in alle soorten en maten. De echte natuurliefhebbers kunnen kamperen op een van de 62 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Bijvoorbeeld op Nieuw Soerel bij Nunspeet, waar je al heel vroeg in het jaar terecht kunt. Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer.

  • Lekker binnen blijven

Maak een piñata
piñata maken
Een piñata maken is onder meer een Spaanse traditie. De Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo nam het in de dertiende eeuw de traditie mee vanuit China. In Italië kreeg het vervolgens de naam piñata, afgeleid van pignatta, wat breekbare pot betekent. De traditie werd daarna al snel overgenomen door de Spanjaarden. Bekijk hier hoe je hem maakt.

Kijken: een korte film
CoPilots is een korte film over de onvoorwaardelijke liefde tussen Daniel en Margaret. De alzheimer van Daniel komt uiteindelijk niet tussen hen in te staan, door de krachtige herinneringen die ze aan elkaar hebben. Bekijk de film online.

Monopoly met het hele gezin
Al 80 jaar is Monopoly een van de bekendste gezelschapsspelen van de wereld. En nog steeds worden we net iets te competitief als we strijden om de Kalverstraat en de Leidsestraat. Wist je trouwens dat Nederland twee plekjes heeft verovert op de nieuwe wereldeditie van Monopoly? Lees hier welk dorpje naast Amsterdam een plekje heeft bemachtigd op de nieuwe editie.

Online lezen: als je kind van je wordt afgenomen: “Ik kan haar niet loslaten”
kind_verloren
De Maastrichtse kinderen van 7 en 8 jaar die in oktober 2014 waren verdwenen, zijn terecht. Maar of dat goed nieuws is? Hun moeder had ze meegenomen naar Syrië. Hoe traumatisch is zulk nieuws voor de achtergebleven ouder? Miranda van den Berg heeft wel een idee. Na drie jaar procederen besloot de rechter dat haar dochter terug moest naar haar vader in Italië. “Ze is een vreemde voor me geworden en dat breekt mijn hart.” Lees hier het hele verhaal.

Winnen: 10x Koken Con Amore van Sophia Loren
Oorspronkelijk verscheen dit bestseller kookboek van Sophia Loren in de jaren zeventig, toen ze haar naam nog met een ‘f’ schreef. De diva geeft tweehonderd typisch Italiaanse recepten, variërend van pizza en pasta tot gefrituurde courgette-bloemen en Napolitaanse carnavalskransjes.
Wij mogen 10 exemplaren van het opnieuw uitgegeven boek weggeven! Naast foto’s van gerechten is het geïllustreerd met foto’s uit haar filmcarrière.
Vul hier het winformulier in en maak kans! 

Heb een geweldig weekend!

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien