Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Van azijn in de ochtend tot sex in de middag: geef je gezondheid een boost!

Dat we netjes onze groenten en fruit moeten opeten en dagelijks een half uur moeten bewegen, weten we heus. Maar zo nu en dan komen er tips voorbij om je gezondheid en je humeur op te krikken waar je waarschijnlijk niet zo snel aan had gedacht…

We verzamelden 7 tips om je gezondheid op een anders-dan-anders manier een fijne boost te geven!

Advertentie

Azijn bij je ontbijt
Als je ’s ochtends een glaasje lauwwarm water mengt met een scheutje appelazijn, komt je spijsvertering direct goed op gang, blijven je urinewegen mooi schoon én heb je minder snel last van die vervelende hongerklop tussen ontbijt en lunch.

Plan een date… met jezelf
In onze best wel drukke levens is het soms lastig wat tijd voor onszelf te vinden. En als een vrij uurtje zich aanbiedt, zul je net zien dat je de telefoon steeds gaat of je kind een uur eerder dan verwacht thuiskomt uit school. Plan iedere week, op een vast moment bijvoorbeeld, een date met jezelf en zorg dat je dan ook helemaal alleen bent. Hou je van badderen: dan is de badkamer op dat moment van jou, en van jou alleen. Liever een mooie herfstwandeling maken? Leen de hond van je buurvrouw of zoek een wandelmaatje, als positieve stok achter de deur. Even loskomen van het dagelijkse ‘moeten’ is goed voor je en geeft je nieuwe energie.

Lees eens een biografie
Niets mis met een zinderende thriller of een zoetsappige kasteelroman op z’n tijd, maar de kans is groot dat je na het lezen van een écht verhaal, zoals een (auto)biografie of een dagboek, zelf veel beter een focus krijgt op wat je wilt en wat je niet wilt. Je identificeert je, bewust of onbewust, toch met bepaalde mensen en bepaalde doelen, en door te lezen hoe anderen iets aanpakken, raak je zelf sneller geïnspireerd.

Trek je schoenen uit
Van alle botten in je lichaam bevindt zich maar liefst 25% in je voeten! Je voeten dragen je overal naartoe en krijgen, zeker als je wel van een hoge hak houdt, heel wat te verduren. Menig expert is zelfs van mening dat onze voeten niet bedoeld zijn om er schoenen omheen te dragen. Maar ja, dat is ook weer zo wat, als het buiten koud en nat is, of als je nu juist een droompaar in de etalage hebt zien staan… Overal en altijd op blote voeten lopen hóéft natuurlijk niet, maar probeer het gewoon eens een kwartiertje, thuis. Zo’n blote-voeten-sessie verbetert je evenwicht, je bloedcirculatie en je houding.

Groet iedereen
Als je met je ochtendhumeur de bus instapt of in een volle supermarkt op zaterdag een niet zo vriendelijke caissière treft, denk je misschien niet direct aan even ‘hallo’ zeggen. Toch hebben vele onderzoeken al aangetoond dat mensen zich beter en gewaardeerd voelen als ze begroet worden en er even oogcontact wordt gemaakt. Schuif je tegenzin of je verlegenheid aan de kant en groet iedereen die je tegenkomt gedurende je dag. Kan jou het schelen dat je een dagje als Blije Beppie rondloopt, je bent immers bezig met het verbeteren van je gezondheid…

Middagsex
Net als de date met jezelf, is een date met je partner belangrijk, en vooral gezellig. Probeer een vast moment in de week (of de maand) aan te houden voor jullie date, dan is de kans groter dat jullie er allebei tijd voor blijven vrijmaken. En we willen niet té brutaal zijn, maar een date met je man hoeft niet per se te bestaan uit het uitzoeken van nieuwe gordijnen of het doornemen van de voorwaarden van jullie hypotheek. Nee, je mag elkaar gerust treffen in de slaapkamer… Mocht je inderdaad in the mood zijn voor vuur en passie: plan je date bij voorkeur in de middag, dan hebben we namelijk het liefst sex. Waarom? Omdat het eigenlijk ‘niet hoort’, zo midden op de dag. Spanning en sensatie…

Lees ook: Sex hebben vormt géén risisco voor je hart!

Schouderklopjes
Dit is een inkopper en tóch doen we het opvallend weinig: zet jezelf eens in het zonnetje. Maak een lijstje, dat kan per dag of per week of wanneer je maar wilt, van alle dingen die je hebt gedaan of bereikt en waar je trots op en blij mee bent. Neem dat lijstje goed door, laat het even op je inwerken en beloon jezelf vervolgens! Dat kan zijn met een figuurlijk schouderklopje, of door je lijstje met een ander te delen of door een cadeautje voor jezelf te kopen, iets dat je bijvoorbeeld op je nachtkastje zet als ‘reminder’ van je inspanning of je toewijding.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Dokter Rutger geeft tips om stress te voorkomen.

 

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien