Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

GGD maakt zich zorgen om nepsigaret

GGD Nederland maakt zich zorgen om de ‘shisha-pen’, een elektronische nepsigaret in felle kleuren die populair is onder kinderen. Volgens directeur van GGD Nederland Laurens de Vries werkt het roken van de kindersigaret “drempelverlagend”, zo zei hij donderdag op Radio 1.

Waterdamp
Met de sigaret wordt waterdamp met fruitsmaak geïnhaleerd. In de pen zit geen tabak of nicotine, maar wel een hoop andere stoffen die worden geïnhaleerd zoals onder anderen propyleen, meldt stichting Stivoro. Bij het inhaleren verschijnt, net zoals bij een echte sigaret, een rood puntje.

Advertentie

Inhaleren over longen
“Kinderen leren ermee te inhaleren over hun longen”, vindt De Vries. Met name in Amsterdam en Arnhem is de nepsigaret volgens hem populair. De directeur roept tabakszaken op de shisha-pen niet te verkopen. De sigaret valt niet onder de tabakswet.

Bron: Novum

Eerder verschenen op VrouwOnline

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien