Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Zo sta je altijd goed op de foto: 8 tips

Het overkomt de beste: leuk op de foto met je vriendinnen om vervolgens op Facebook geconfronteerd te worden met een driedubbele onderkin die daar anders nooit zit. 

Ben jij ook zo iemand die altijd ongelukkig op de foto staat? Lees deze 8 tips goed door, vergeet ze nooit meer en je zult zien dat je een stuk fotogenieker door het leven gaat.

Advertentie

 1. Let op je kin
  Duw je kin en de rest van je hoofd een klein beetje naar voren als je op de foto gaat. Dat voelt onnatuurlijk, maar werkt heel goed op de foto. Je gezicht lijkt slanker en je bent verlost van alles wat ook maar een beetje op een onderkin lijkt.
 2. Duw je schouders naar voren
  Door je schouders een beetje naar voren te duwen benadruk je je sleutelbeenderen en lijken je armen slanker. Een goede houding oogt meteen elegant en dat kan natuurlijk nooit kwaad.
 3. Doe een trucje met je tong
  Door je tong tegen je gehemelte net achter de voortanden te duwen, oogt je lach relaxt in plaats van een tikkie overdreven.
 4. Doe de twist
  Ga nooit pontificaal voor de camera staan, maar draai je bovenlichaam lichtjes. Zet de ene voet voor de ander, richt de punt van je voet naar de camera en plaats je gewicht op de achterste voet.
 5. Wees het middelpunt
  Groepsfoto’s zijn altijd ingewikkeld. Iedereen wil er goed opstaan, dus niemand wil aan de buitenste rand staan want daar lijk je het grootst. Er zit dus maar één ding op als je slank op de foto wilt: vecht jezelf naar het middelpunt.
 6. Doe ‘de arm’
  Wat je ook doet met je armen, druk ze nooit tegen de zijkant van je lichaam. Je arm lijkt het slankt als je je hand op je heup of nét iets verwijderd van je lichaam laat hangen.
 7. Oefening baart kunst
  Stiekem een paar selfies maken voor de spiegel is geen schande. Probeer zo je beste hoek te vinden en hou daaraan vast. Laat niemand je belachelijk maken omdat je altijd dezelfde pose aanneemt, jij staat tenminste altijd goed op de foto.
 8. Wees niet bang voor een filter
  Iedereen doet het en iedereen wordt er knapper van: een goed gekozen filter kan een matige foto omtoveren tot een kunstwerkje.

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

Strike a pose!

Bron: Pure Wow. Beeld: Joost Govers

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien