We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom de op een na goedkoopste wijn kiezen geen goed idee is

Je wil niet gierig overkomen, maar je wil ook geen fortuin betalen aan een glas wijn. En dus kies je de op een na goedkoopste wijn die er op de kaart staat. Helaas: geen goed plan.

Restauranthouders en sommeliers weten namelijk maar al te goed dat hun gasten op die manier denken. Ze weten dat de meeste mensen niet voor de goedkoopste en niet voor de duurste wijn gaan. Daarom maken ze op de op een na goedkoopste wijn de meeste winst. Lees: verhoudingsgewijs bedwing je daarmee geen goede deal. In dit geval kun je dus toch het best voor de goedkoopste variant gaan.

Advertentie

LEES OOK: LAST VAN JE GEWRICHTEN? NEEM EEN WIJNTJE

Huiswijn
Bedenk dat de goedkoopste variant heus geen bocht zal zijn. De huiswijn geldt voor veel restaurants en cafés als het visitekaartje van de zaak. Ze kunnen het zich dus niet veroorloven om een kwalitatief ondermaatse wijn te schenken.

Rode wijn in de koelkast
Er heersen nog een paar misverstanden op het gebied van wijn. In de zomer is het verstandig om rode wijn niet op kamertemperatuur te drinken. Leg de fles van tevoren een halfuurtje in de koelkast. Voor witte wijn geldt juist het omgekeerde: haal de fles een halfuur voor het inschenken uit de koelkast om hem iets af te laten koelen voordat je hem drinkt. En misschien overbodig te melden, maar toch: ijsblokjes in de wijn zijn een no-go.

Bron: HLN. Beeld: Shutterstock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien