Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom de op een na goedkoopste wijn kiezen geen goed idee is

Je wil niet gierig overkomen, maar je wil ook geen fortuin betalen aan een glas wijn. En dus kies je de op een na goedkoopste wijn die er op de kaart staat. Helaas: geen goed plan.

Restauranthouders en sommeliers weten namelijk maar al te goed dat hun gasten op die manier denken. Ze weten dat de meeste mensen niet voor de goedkoopste en niet voor de duurste wijn gaan. Daarom maken ze op de op een na goedkoopste wijn de meeste winst. Lees: verhoudingsgewijs bedwing je daarmee geen goede deal. In dit geval kun je dus toch het best voor de goedkoopste variant gaan.

Advertentie

LEES OOK: LAST VAN JE GEWRICHTEN? NEEM EEN WIJNTJE

Huiswijn
Bedenk dat de goedkoopste variant heus geen bocht zal zijn. De huiswijn geldt voor veel restaurants en cafés als het visitekaartje van de zaak. Ze kunnen het zich dus niet veroorloven om een kwalitatief ondermaatse wijn te schenken.

Rode wijn in de koelkast
Er heersen nog een paar misverstanden op het gebied van wijn. In de zomer is het verstandig om rode wijn niet op kamertemperatuur te drinken. Leg de fles van tevoren een halfuurtje in de koelkast. Voor witte wijn geldt juist het omgekeerde: haal de fles een halfuur voor het inschenken uit de koelkast om hem iets af te laten koelen voordat je hem drinkt. En misschien overbodig te melden, maar toch: ijsblokjes in de wijn zijn een no-go.

Bron: HLN. Beeld: Shutterstock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien