Nu te koop: speciale uitgave Libelle Vrijheid 75 jaar

Zoek binnen:

Waarom iedereen nu 'gouden melk' drinkt in plaats van citroenwater

Veel mensen staan ’s ochtends op met een glas lauwwarm citroenwater. Heel gezond, maar er is een nieuwe hype opgestaan die naast gezond ook nog eens heel smakelijk is. 

Namelijk: gouden melk. Dat is een mengsel van kurkuma, kaneel, kokosolie en amandel- of kokosmelk – of welke melk dan ook je het lekkerst vindt. Heel nieuw is dit drankje niet. In de Ayurveda en Chinese geneeskunde wordt al eeuwenlang gouden melk gemaakt omdat het helpt tegen ontstekingen, het immuunsysteem een enorme oppepper geeft en de spijsvertering bevordert.

Advertentie

Chai latte
Het is dus heel gezond voor je, maar dat niet alleen. Gouden melk is ook nog eens heel erg lekker. Het is te vergelijken met chai latte, maar dan knalgeel en met een iets ‘aardsere’ smaak dankzij de kurkuma.

Het zal niet lang duren voordat je dit drankje in hippe koffietentjes kan bestellen, maar zelf maken is minstens zo eenvoudig. Zo doe je dat:

1: Combineer kurkuma met andere kruiden die je lekker vindt. Denk aan kaneel, gember, zwarte peper of kardemom. Voeg daar heet water aan toe zodat je een dikke pasta krijgt.

2: Meng het met kokosolie om de textuur nog dikker te maken.

3: Bewaar het mengsel in een pot en zet het in de koelkast. Als het afgekoeld is, heb je een pasta die je makkelijk kunt mixen met je favoriete melk.

Op je gezondheid!

 

BEKIJK OOK: Libelle’s Laurence at een maand lang veganistisch. Laat je inspireren!

Bron: Women’s Health. Beeld: Instagram

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien