Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Zó vaak moet je je handen wassen op een dag

Het is een klusje waar je nauwelijks bij stilstaat: het wassen van je handen. Nadat je naar het toilet bent geweest, voordat je gaat eten, nadat je de vuilnis hebt weggebracht. Een gewoonte zou je zeggen. Toch geldt dat niet voor iedereen.

Uit het Nationaal Toilet Onderzoek (ja, dat bestaat echt) schrijft de internationale standaard voor dat iedereen zijn handen ten minste 6 keer per dag moet wassen. En dan niet even hup, onder de kraan en afdrogen maar. Nee, je wast je handen minimaal 20 seconden.

Advertentie

Niet lang genoeg
Enkele jaren geleden werden ruim 1000 Nederlanders getest op dit gedrag. Wat bleek: de meeste Nederlanders houden zich niet aan deze ‘regel’. Driekwart waste zijn handen te weinig. En als ze werden gewassen dan gebeurde dat vaak niet lang genoeg.

LEES OOK: WAAROM JE NIET JE GEZICHT ONDER DE DOUCHE MOET WASSEN

Minder vaak, maar langer
Opmerkelijk was wel dat de meeste mannen hun handen minder vaak (3x), maar wel beter wasten dan de meeste vrouwen vrouwen (4-5x).

Virus
We weten allemaal heus dat het belangrijk is om onze handen goed en vaak genoeg te wassen. Het is hygiënisch en zo voorkom je de verspreiding van virussen zoals griep.

Zeker weten?
Wil je nou zeker weten dat je het goed doet, bekijk dan onderstaande video even. Dan zijn je handen sowieso brandschoon.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Joop.nl. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien