Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Blijf bij de tijd: 6 tips voor laatkomers

Ben jij ook altijd te laat maar heb je geen idee hoe je daar verandering in kunt brengen? Wij hebben 6 praktische tips voor je waar je écht even wat tijd voor moet maken… 

1 Allereerst: leer ‘nee’ te zeggen. Je verliest vaak veel tijd door lang te blijven praten met je buurvrouw of na je sportklasje of door dingen te doen waarvan je weet dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Probeer dan gewoon eerlijk te zijn en zeg dat je een volgende keer wel weer bijkletst met diegene. Zo hoef je je niet in allerlei bochten te wringen en 3x zo hard te fietsen om op tijd te komen voor je volgende afspraak.

Advertentie

2 Schrijf een maand lang op hoe lang je bezig bent met alles wat je op een dag doet. In de badkamer, aan de ontbijttafel, op weg naar werk, op weg naar een afspraak met je vriendin.. noteer het! Maak een lijst met het aantal minuten dat je bezig bent met een taak of verplaatsing en hou daar ook rekening mee. Je zult vast een beetje schrikken van de tijd die je effectief nodig hebt. Zo weet je uiteindelijk precies hoeveel vroeger je moet opstaan of moet vertrekken.

3 Zorg ervoor dat je je dagen beter indeelt. Sta wat vroeger op als je veel tijd in de badkamer nodig hebt en leg bijvoorbeeld ’s avonds al je kleren en andere spullen (tas en autosleutel) klaar. Heb je afgesproken met een vriendin maar moet je nog honderd-en-één andere dingen regelen? Kies dan alleen de belangrijkste dingen en verplaats de minder dringende zaken naar een ander moment.

Lees ook: Dít is de perfecte bedtijd voor volwassenen

4 Zet herinneringen in je telefoon. Niet alleen grote afspraken, maar juist ook de kleine dingen die je anders echt gaat vergeten.

5 Als je een afspraak hebt gemaakt om 11 uur, schrijf dan in je agenda dat je een afspraak hebt om 10.30 uur. Laatkomers timen altijd exact hoeveel minuten ze nodig denken te hebben. Maar in de praktijk werkt het nooit. Probeer minstens een kwartier te vroeg te komen, dan kom je misschien gewoon mooi op tijd!

6 En last but not least: zet alle klokken gewoon 5 minuten vooruit. Zelfs als je dan iets te laat vertrekt, valt het allemaal nog best wel mee.

LEES OOK:

Bron: Flair.be Beeld: iStock 

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien