Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Hartverwarmend: 'hangjongere' leert 6-jarige skateboarden

De 6-jarige Peyton wilde niets liever dan skateboarden, maar ze was er van overtuigd dat het een sport was voor jongens. Totdat ze een vriendschap sloot in het park.

Het meisje ging samen met haar moeder, Jeanean, naar het park in de Canadese stad Cambridge, om te oefenen. Toen ze daar aankwamen zagen ze een groep jongens met hun skateboards. Ze rookten en waren aan het vloeken.

Advertentie

Oudere jongens
“Mam er staan allemaal oudere jongens”, zei Peyton. Haar moeder vertelde haar dat ze zich er niet druk om moest maken en Peyton begon te skaten.

Speech
Al snel kwam een van de jongens naar het meisje toe. “Ik stond al klaar om een speech te geven,” schrijft Jeanean op Twitter. “Ik wilde hem vertellen dat het park van iedereen is.”

Hulp
Maar dat bleek niet nodig te zijn. “Je staat verkeerd op het skateboard, zal ik je helpen,” vroeg de jongen tot de verbazing van Jeanean.

Brief
Jeanean was zo verrast door de actie dat ze de jongen een brief heeft geschreven, om hem te bedanken. “Jij hebt bijna een uur met mijn dochter geoefend. Je hebt haar geleerd hoe ze haar evenwicht moet houden, hoe ze moet sturen en ze luisterde naar je. En dat komt niet vaak voor,” schrijft ze in de brief.

Trots en vol vertrouwen
“Ik wil dat je weet dat ik trots ben dat jij in onze buurt woont en ik wil je bedanken dat je zo aardig was tegen mijn dochter, ook al lachten je vrienden je uit. Peyton verliet het park trots en vol vertrouwen, dankzij jou.”

Fijn
De jongen die Peyton hielp, vindt het maar gek dat er zoveel aandacht aan zijn actie wordt besteed. “Ik was gewoon vriendelijk. Als ik in haar positie was geweest had ik het ook fijn gevonden als iemand me zou helpen.”

Oefenen
Peyton staat nu elke dag op haar skateboard te oefenen. “Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent, wat uit maakt is hoe anderen jouw behandelen”, aldus Peytons moeder.

Bron: Buzzfeed. Foto: Jeanean Thomas

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien