Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Amerikaan vindt hartverscheurende flessenpost op het strand

Toen Steve Mershon (54) bij een van zijn jutterstochten over het strand van Florida flessenpost aantrof, dacht hij dat het een standaard briefje van een vriendelijke vreemde zou zijn. Niets bleek minder waar.

Het briefje in de fles bevatte namelijk een hartverscheurende boodschap van ene Jonothan uit groep 7 aan zijn overleden beste vriend Daniel:

Advertentie

flessenpost

Liedje
“Beste Daniel, ik vind het heel jammer dat je bent overleden”, schrijft Jonothan Torres. “Als je zou leven zouden we voetbal en basketbal spelen samen met Mattew en Oscar en Brandon. Je was mijn allerbeste vriend en ons favoriete liedje was Austin Moon“, gaat hij verder. En dan, tot besluit: “Ik hoop dat je het gezellig hebt met Jezus.”

Uitstorten
Steve liep de rest van de dag rond met het gevoel dat hij iets met deze flessenpost moest: “Te zien hoe een klein kind zo zijn hart uitstort bij een vriendje…”. Uiteindelijk besloot hij een antwoord te schrijven voor Jonothan en die brief plaatste hij op Facebook:

Pronkstuk
Zijn antwoord is inmiddels ruim 1300 keer gedeeld en luidt ongeveer als volgt: “Beste Jonothan, wat ben jij een sterke kleine man dat je je beste vriend zo’n brief durft te schrijven. Daniel is een mazzelaar dat hij jou als beste vriend had. Ik weet niet waar en wanneer je de brief in het water hebt gegooid, maar hij is in de juiste handen terecht gekomen. Jouw brief is het mooiste dat ik ooit gejut heb op het strand, maar ik hou ‘m niet. Hij is bedoeld om gedeeld te worden en dat ga ik ook doen.”

Het blauwste water
Aan het einde van zijn brief belooft Steve de flessenpost van Jonothan mee te nemen op de cruise die hij half mei gaat maken. “En als ik dan bij het diepste, mooiste, blauwste water ben gekomen, gooi ik de fles terug in zee. Zodat iemand anders, samen met zijn of haar vrienden, kan zien wat voor goed mens je bent.”

LEES OOK:

Bron & beeld: Facebook Steve Mershon

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien