Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Horoscoop: de Leeuw staat een romantische of zelfs wilde week te wachten

De Maagd doet er deze week goed aan om zich zakelijk op te stellen. De Stier voelt zich uitstekend en de Weegschaal doet er deze week goed aan om iets zuiniger te zijn.

Stier
21-4 t/m 20-5
Alle ongemakkelijke gevoelens van afgelopen week zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. De Stier voelt zich uitstekend. Niet alleen dat, je hebt waarschijnlijk ook nog het idee dat zaken makkelijker gaan. Je pakt meer op, snapt de dingen sneller, weet je gedachten ook makkelijker onder woorden te brengen. Erg prettig!

Advertentie

Tweelingen
21-5 t/m 21-6
De Tweelingen zit erover te denken om een feestje te organiseren. Misschien voor een aankomende verjaardag, maar misschien ook zomaar, zonder dat er een reden voor is. Je hebt er gewoon zin in om samen met dierbaren gezellig bij elkaar te zijn. En dan bevalt het prima om even in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Kreeft
22-6 t/m 22-7
Hoe later in de week het wordt, hoe prettiger de Kreeft zich voelt. Aanvankelijk zijn er nog wat twijfels over wat nu wel of juist niet te doen, maar in de loop van de week worden de zaken steeds duidelijker. En die duidelijkheid geeft een fijn gevoel. Het zorgt in ieder geval voor een doortastende en ondernemende Kreeft.

Leeuw
23-7 t/m 22-8
Dit kan de week van de liefde worden, Leeuw. Een romantische week of zelfs een wilde week. Maar dat vergt wel wat empathie van jouw kant. Bedenk eens wat je partner graag zou willen. Inlevingsvermogen, daar draait het nu in elk geval om. Alleen dan kan de liefde hoogtij vieren.

Maagd
23-8 t/m 22-9
In deze tijd doet de Maagd er goed aan zich zakelijk op te stellen. Val anderen vooral niet persoonlijk aan. Kritiek leveren kan dingen groter maken dan nodig en wenselijk is. Bovendien kan je dan zelf ook de nodige kritiek krijgen. Moet er iets veranderen? Houd het dan zo onpersoonlijk mogelijk.

Weegschaal
23-9 t/m 22-10
Ook deze week is het verstandig voor de Weegschaal om een beetje zuinig te zijn. Toch zin om (veel) geld uit te geven? Maak dan eerst een overzicht van wat er binnenkomt en wat echt noodzakelijk is. Lenen is niet verstandig, want het zal niet meevallen om het weer terug te betalen. Houd het simpel en geef niet meer uit dan er binnenkomt.

Schorpioen
23-10 t/m 21-11
Het lukt de Schorpioen deze week niet om de dingen te doen die hij zich had voorgenomen. Dat kan frustrerend zijn, maar bedenk wel dat er ook goede kanten aan zitten. Zo is er meer tijd om alle plannen nog eens goed te overdenken. Of om ze nog eens bij te schaven, bijvoorbeeld. Uiteindelijk ontstaat er een beter plan, echt waar.

Boogschutter
22-11 t/m 20-12
Wat denk je ervan om eens een weekje vrij te nemen, er even helemaal tussenuit te gaan? De Boogschutter heeft hard gewerkt de afgelopen tijd en er komt ook nog een drukke periode aan. Het is helemaal niet verkeerd om even bij te tanken, liefst op een mooi plekje waar het weer ook een beetje mooi is. Om er daarna weer vol tegenaan te kunnen.

Steenbok
21-12 t/m 19-1
Aan het begin van de week is het voor de Steenbok iets rustiger dan later in de week. Dat is mooi, want dan kunnen de klusjes gedaan worden die tot nu toe zijn blijven liggen. Of besteed die tijd om met sommige mensen bij te praten. Nodig hem of haar uit voor de thee of koffie, met wat lekkers erbij. Dat versterkt de relatie.

Waterman
20-1 t/m 18-2
Hoezeer de Waterman ook aan zijn vrijheid hecht, er zijn nu eenmaal verplichtingen. Er moeten beslissingen worden genomen, dingen moeten weer opgepakt en afgemaakt worden. Maar diep vanbinnen is dat ook je wens. Weersta dus het verlangen om vrij te zijn en doe wat gedaan moet worden.

Vissen
19-2 t/m 20-3
De Vissen doet er verstandig aan om deze week geen onbezonnen acties te ondernemen. Doe even geen gekke dingen. Neem daarentegen de tijd om over zaken na te denken. Hoe meer tijd je neemt, hoe evenwichtiger (en succesvoller) je acties zullen zijn. Met mooie resultaten als gevolg.

Ram
21-3 t/m 20-4
Heb je de afgelopen tijd iemand ontmoet? Geweldig! Geniet ervan om elkaar beter te leren kennen. Is dat nog niet gebeurd, maar is dat wel een grote wens? Geen nood. De Ram heeft nog steeds alle kans om iemand tegen het lijf te lopen. Het zou zomaar iemand kunnen zijn die je al langer kent, maar die ineens in een ander daglicht komt te staan.

LEES OOK:

BEKIJK OOK: Liefde- en passievlogger Guusje over hoe je liefde sterker maakt

 

Voorspellingen door astroloog Renée Maas

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Babynieuws: Kim Kötter bevallen van derde zoontje

Hoera, wat een leuk babynieuws! Kim Kötter (38) en haar man Jaap Reesema (36) zijn voor de derde keer ouders geworden. Dit nieuws maken ze op Instagram bekend meteen zoet kiekje van hun pasgeboren zoontje. 

Het kleine mannetje heeft de naam Ted Siewertsz van Reesema gekregen.

Advertentie

Droom

“Eindelijk is hij daar! Op 23 februari om 22.06u is onze jongste zoon geboren”, schrijft Kim bij een prachtige foto van de kleine Ted. “Onze droom is uitgekomen. 3 gezonde zoons. Muck en Youp zijn de meest trotse broers op aarde.” De baby lag lange tijd in een stuitligging, wat extra zorgen met zich meebracht voor de bevalling. Gelukkig is alles goed gegaan.

Een wonder

De zwangerschap kwam voor zowel de voormalige Miss Nederland als haar grote liefde Jaap, totaal onverwacht. Mick en Youp kwamen namelijk allebei ter wereld met behulp van ivf. “Mijn ouders, schoonouders en mijn hele familie hadden het allemaal niet aan zien komen. Ze dachten allemaal dat het om iemand anders ging, maar het is geen grapje: het gaat echt om ons. En ik vind het echt zó fijn dat het out in the open is en ik gewoon mijn buik kan laten gaan. Iedereen mag het weten: we krijgen een baby!”, vertelde de trotse ouders na de bekendmaking van de zwangerschap in Kims vlog.

Intens verliefd

Dat is ook precies de reden dat het mannetje de naam ‘Ted’ heeft gekregen. “Een wonder! En dat is direct de betekenis van zijn naam”, schrijft Kim op Instagram. Officieel betekent deze naam namelijk godsgeschenk. “We zijn intens verliefd.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KIM KÖTTER (@kimkotter)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Muck, Youp en Ted (@muckyoupted)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Net zo'n knappe kop als haar vader: dit is de dochter van Diederik Gommers

De coronacrisis maakte hem in één klap de bekendste ic-arts van Nederland: Diederik Gommers (57). Hij werkt al jaren als ‘baas’ van de intensive care, maar is naast intensivist ook vader. Wat weten we over de enige dochter van Diederik Gommers?

Samen met dochter Sophie gaf Gommers in juli 2020 een duo-interview aan De VolkskrantSophie, toen net afgestudeerd, bezit net als haar vader een knappe kop. Ze heeft een universitair masterdiploma op zak en spreekt haar talen: naast Nederlands en Engels redt ze zich ook in het Frans en Chinees.

Advertentie

Dochter van Diederik Gommers

Sophie studeerde summa cum laude af en werkt bij een grote internationale organisatie op het gebied van financiële en zakelijke dienstverlening: op carrièregebied gaat het Sophie goed af. Maar ze is ook een echt familiemens.

Geplaatst door Sophie Gommers op Zondag 11 augustus 2019

Ieder weekend kwam ze nog gewoon thuis bij haar ouders in het dorp Wijngaarden, vertelde ze de krant. “‘Wij zijn echt van het borrelen, hè?” zegt Diederik. “Als ik thuiskom, roep ik altijd: borrelen! Dan komt iedereen.” Sophie: “Dan vertelt iedereen z’n verhaal. Telefoon aan de kant, geen mails beantwoorden. Gewoon luisteren en vertellen.”

Geplaatst door Sophie Gommers op Dinsdag 2 oktober 2018

 

Lees ook:
Herken jij hem? Zó zag Diederik Gommers er vroeger uit

Twee zoons

Behalve een dochter heeft de ic-arts twee zoons: Luc van 21 en Freek van 18 jaar.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom het goed is om juist nu op een vrouw te stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Op 17 maart 2021 gaan we weer naar de stembus. Voor jou de uitgelezen kans om middels je stem partij te kiezen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Mocht je nog twijfelen, dan doet Libelle een suggestie: stem op een vrouw.

Na het invullen van de stemwijzer weet je op welke partij je wil stemmen. Of misschien stem je al jaren op dezelfde partij en kruis je de eerste beste naam op de lijst aan. Maar het is geen verkeerd idee om eens naar de vrouwen van je voorkeurspartij te kijken.

Advertentie

Stem op een vrouw

Iets meer dan de helft van de Nederlandse bevolking is vrouw, maar die representatie zie je niet terug in de Tweede Kamer. Op dit moment is namelijk ‘maar’ 31 procent van de Kamer vrouw. Volgens de website Stem op een vrouw verandert er een hoop als er meer vrouwen een zetel krijgen: meer diversiteit in de politiek verbetert de kwaliteit van onze democratie, vrouwelijke politici hebben een bewezen positief effect op allerlei soorten beleid en meer gendergelijkheid in Nederland kan de economie flink laten groeien.

Ja, maar je kunt ervan uitgaan dat iedere verkiesbare kandidaat gekwalificeerd genoeg is om te werken in de Tweede Kamer. Letten op gender maakt volgens Stem op een vrouw uit. “Met meer vrouwen en diversiteit in de politiek gaat de kwaliteit van de politiek erop vooruit. Er worden dan bewezen betere besluiten genomen op gebied van onder meer onderwijs, zorg, milieu en economie. Op dit moment is er in de politiek een tekort aan vrouwen en diversiteit en dat is slecht voor de kwaliteit. Om dat te verbeteren, is het belangrijk dat we verschillende soorten mensen verkiezen; al die verschillende ervaringen zorgen ervoor dat iedereen een stem heeft.”

Komen er echt meer vrouwen in de politiek als ik op een vrouw stem?

Zeker. Dat kun je doen door ‘slim’ te stemmen. Neem bijvoorbeeld D66. Met Sigrid Kaag als lijsttrekker weet je dat ze al zo goed als verzekerd is van een zetel in de Tweede Kamer. Stem op een vrouw heeft een handige tip om meer vrouwen aan een zetel te helpen. “Bij de verkiezingen kunnen peilingen een hulpmiddel zijn. Stel dat een partij volgens de peilingen 5 zetels krijgt, stem dan op een vrouw vanaf plek 5 op de lijst.” Door op de vrouwen te stemmen die net buiten de peilingen vallen, kun je ervoor zorgen dat meer vrouwen in de Tweede Kamer komen.

Het werkt echt, want door deze tactiek kwamen in 2017 drie vrouwen extra in de Tweede Kamer, in 2018 tientallen in de gemeenteraad en in 2019 drie vrouwen meer in het Europees parlement. Maar het is natuurlijk het belangrijkst dat je op iemand stemt die jou het meest aanspreekt.

Lees ook:
José: “Hoe verfrissend zou het zijn als een vrouw als Kaag een aantal jaren ons land zou leiden”

Hoe is het gesteld met het aantal vrouwen in de grote politieke partijen?

Via de website kun je precies zien welke vrouwen volgens de peiling net wel of net niet een zetel behalen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met het aantal vrouwen per politieke partij?

 • PvdD: 62 procent
 • GroenLinks: 58 procent
 • PvdA: 53 procent
 • D66: 52 procent
 • ChristenUnie: 48 procent
 • CDA: 39 procent
 • VVD: 34 procent
 • SP: 30 procent
 • 50Plus: 17 procent
 • PVV: 16 procent
 • FvD: 14 procent
 • SGP: 0 procent

We gaan partij kiezen met Libelle. Dit keer met Partij voor de Dieren-politicus Esther Ouwehand. Wordt het ja, of zegt ze nee? De pingpongbatjes geven het antwoord.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Welk thema is voor jou belangrijk en welke lijsttrekker past daar goed bij? Voor onze Kieswijzer legden we 30 stellingen voor aan 18 lijsttrekkers. Ontdek hier met welke lijsttrekker jouw mening het meest overeenkomt.

Kieswijzer:

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Heleen van Royen in uniform en 'MAFS'-kandidaat uit zijn dip

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Heleen van Royen (55) zet zich vanaf nu in voor het Rode Kruis. Ze vertelt dat ze als vrijwilliger aan de slag gaat. Het uniform heeft ze in ieder geval al in huis.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heleen van Royen (@heleenvanroyen)

Snelle (25) en Maan (24) hebben de muzikale handen ineen geslagen. Om middernacht komt hun single ‘Blijven slapen’ uit. “Het was echt een vet project”, aldus de rapper.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Snelle (@mcsnelle)

Lars (35) uit Married at first sight heeft een zware dag achter de rug. Gelukkig lijkt hij het leven inmiddels weer van de zonnige kant te zien. “Lente in Breda”, schrijft hij bij het fotogenieke plaatje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lars Scheve (@laaars)

Verrassing voor de liefhebbers van het Eurovisiesongfestival: Jeangu Macrooy (27) kondigt op 4 maart de single aan waarmee hij de wedstrijd wil winnen. Heel even lijkt het erop alsof de zanger een sneak peek geeft, maar schijn bedriegt. Flauw!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

Een groot dilemma voor presentatrice Bridget Maasland (46). Is het paarse of roze vest leuker? Het antwoord laat ze aan haar volgers over.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland)

Oeps. Najib Amhali (49) wordt door een 11-jarige knock-out geslagen. “Denk dat ik toch nog even moet oefenen”, luidt de conclusie van de cabaretier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Najib Amhali (@najibamhali)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien