Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Kijken: house-opa Johan gaat helemaal los

Dat je nooit te oud bent voor een feestje bewijst house-opa Johan. De 83-jarige man ging afgelopen weekend uit zijn dak op een dancefestival in Haarlem. Het leverde deze vrolijke video op.

Advertentie

Tijd voor een feestje 
Het is niet de eerste keer dat de house-opa werd gespot op een festival. In 2010 dook al een filmpje op waarin Johan zijn moves toont op Mysteryland.

Ballroomdanser 
De houseliefhebber werd geïnterviewd door RTV Noord-Holland. “Ik ben begonnen als ballroomdanser”, vertelt Johan aan de tv-zender. “Ik heb les gehad in al die ouderwetse dansen die nooit meer gedanst worden. Zoals de foxtrot, de tango, de rumba, de chachacha en de Weense wals.”

Niet luisteren, maar dansen 
Toen kwam de house-scene op zijn pad. “Mooi vind ik het niet. Ik zou zelf nooit een houseplaat kopen. Ik ga er niet naar luisteren, maar ik ga er wel naartoe om te dansen. Dat gaat prima!”

LEES OOK: ZO KON OMA TÓCH OP DE BRUILOFT VAN HAAR KLEINDOCHTER ZIJN

Hit op YouTube 
Een paar jaar geleden kocht Johan zijn eerste kaartje voor een housefestival. “Daar hebben ze me aan alle kanten gefilmd en op YouTube gezet”, lacht de man. “Ik had geen idee dat het wereldwijd uitgezonden zou worden, maar ik heb gehoord dat er een half miljoen bezoekers zijn geweest op YouTube. Ik wist niet wat ik hoorde.”

Populair 
En de aandacht die hij krijgt van vrouwen, dat vindt Johan ‘een leuke bijkomstigheid van het dansen’.

Bekijk het interview met house-opa Johan: 

Bron: RTV Noord-Holland, Dumpert, YouTube. Beeld: Youtube

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien