Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Zo maak je je huid klaar voor de zomer

Van vette zonnebrand en strandzand tot chloor, je huid heeft heel wat te verduren in de zomer. Met deze verzorgingstips straalt je huid deze zomer!

Zonnebrand
Sommige dagcrèmes hebben een beschermingsfactor van ongeveer 15 SPF (Sun Protection Factor). Maar voor écht zonnen is dit niet voldoende, smeer daarom met een goede zonnebrand met factor 30 om jezelf te beschermen tegen hardnekkige UV-stralen. Let wel op: na het zwemmen moet er opnieuw gesmeerd worden, want geen enkele zonnebrand beschermt nog volledig na een verfrissende duik.

Advertentie

LEES OOK: DIT MOET JE ETEN VOOR EEN MOOIE HUID

Vette huid
Zonnebrand is niet erg bevorderlijk voor mensen die toch al een vette huid hebben. Gelukkig zijn er voor dit huidtype speciale producten ontwikkeld die het glimmen tegengaan. Gebruik het liefst producten die olievrij zijn, groene thee bevatten en iets vloeibaarder zijn. Dit geeft een kalmerend en verkoelend effect.

LEES OOK: SCRUBHANDSCHOEN VOOR EEN ZACHTE HUID

Droge huid
Hoe bescherm je jezelf tegen een droge huid na een dagje in het zwembad of op het strand? Het antwoord is: vocht. Ga de deur niet uit zonder eerst een beschermde dagcrème, die lecithine, hyaluronzuur, komkommer of aloë vera bevat, op te smeren. Deze ingrediënten hydrateren, herstellen en gaan veroudering tegen.

Bron: Huffingtonpost. Beeld: Joost Govers

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien