Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

7 huishoudmiddeltjes tegen verbranding

Laat de zon zich eindelijk een keer zien, ben je meteen verbrand. Heb je geen after sun in huis? Geen nood: met deze 7 huishoudmiddeltjes kom je een heel eind!

Havermout
Wikkel droge havermout in een hydrofiele lap of een dunne theedoek. Even onder de koude kraan houden. Gooi de havermout weg en week je doek in de vloeistof. Vernieuw de compressen elke 2 tot 4 uur en je huid is als herboren.

Advertentie

Halfvolle melk
Meng een kopje halfvolle melk met 4 kopjes water en voeg daar een paar ijsblokjes aan toe. Maak daar kompressen van en leg die 15 tot 20 minuten op de zere plek.

Maïzena
Doe een beetje maïzena in een bord, voeg water toe en roer tot er een dikke pasta ontstaat. Smeer het direct op de huid.

Sla
Kook wat slablaadjes in water. Laat het water een tijd afkoelen in de koelkast. Druk watjes in de vloeistof en druk voorzichtig op de geïrriteerde huid.

Yoghurt
Smeer de verbrande huid in met yoghurt en neem daarna een verkoelende douche. De zere huis niet afdrogen, maar deppen.

Theezakjes
Als je oogleden zijn verbrand, kun je er gebruikte (afgekoelde) theezakjes op leggen. Zo neemt de zwelling af en verlicht je de pijn.

Bakpoeder
Strooi wat bakpoeder in lauw badwater en ga erin zitten. Droog je daarna niet af maar laat de oplossing op je huid drogen. Dat verzacht de pijn.

Bron: Prevention. Beeld: iStock

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien