Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

7 huishoudmiddeltjes tegen verbranding

Laat de zon zich eindelijk een keer zien, ben je meteen verbrand. Heb je geen after sun in huis? Geen nood: met deze 7 huishoudmiddeltjes kom je een heel eind!

Havermout
Wikkel droge havermout in een hydrofiele lap of een dunne theedoek. Even onder de koude kraan houden. Gooi de havermout weg en week je doek in de vloeistof. Vernieuw de compressen elke 2 tot 4 uur en je huid is als herboren.

Advertentie

Halfvolle melk
Meng een kopje halfvolle melk met 4 kopjes water en voeg daar een paar ijsblokjes aan toe. Maak daar kompressen van en leg die 15 tot 20 minuten op de zere plek.

Maïzena
Doe een beetje maïzena in een bord, voeg water toe en roer tot er een dikke pasta ontstaat. Smeer het direct op de huid.

Sla
Kook wat slablaadjes in water. Laat het water een tijd afkoelen in de koelkast. Druk watjes in de vloeistof en druk voorzichtig op de geïrriteerde huid.

Yoghurt
Smeer de verbrande huid in met yoghurt en neem daarna een verkoelende douche. De zere huis niet afdrogen, maar deppen.

Theezakjes
Als je oogleden zijn verbrand, kun je er gebruikte (afgekoelde) theezakjes op leggen. Zo neemt de zwelling af en verlicht je de pijn.

Bakpoeder
Strooi wat bakpoeder in lauw badwater en ga erin zitten. Droog je daarna niet af maar laat de oplossing op je huid drogen. Dat verzacht de pijn.

Bron: Prevention. Beeld: iStock

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien