Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Onderzocht en bewezen: humor is sexy

Lachen is sexy, iemand aan het lachen maken is nóg sexyer. Dat blijkt uit onderzoek.

Dat een goed potje lachen op z’n tijd aanstekelijk werkt, je oplucht en blij maakt, weet je uit ervaring. Maar wat maakt lachen nou zo sexy? Anders dan je misschien zou verwachten (omdat het vaak een beetje dommig overkomt als je de hele dag zit te giechelen als een hyena óf wanneer je als een Joep Meloen moppentappend over de werkvloer schuift) zijn mensen met gevoel voor humor heel erg intelligent.

Advertentie

LEES OOK: RELATIEADVIES NODIG? DE TECHNISCHE DIENST WEET RAAD

Van Rowan Atkinson (Mister Bean) is algemeen bekend dat hij intelligenter is dan je aanvankelijk misschien dacht. Of hij ook sexy is, is een tweede. Wie wél heel sexy is, is de Nederlandse Bondgirl Famke Janssen die naast haar carrière als model en filmster ook 2 universitaire studies afrondde. En wat dacht je van Georgina Verbaan? Of Chantal Janzen die wij na het Fatima-incident ook wel verdenken van een goed gevoel voor humor?

LEES OOK: WAT IS ‘SEXY’?

Georgina en Chantal zijn grappenmakers. Zij beschikken over een actief gevoel voor humor. Zij máken de grappen. Voor mannen is dat een positieve eigenschap. Grappige mannen maken namelijk 3x zoveel kans op het krijgen van een telefoonnummer van een leuke vrouw dan mannen die niet in staat zijn om een grap te produceren.

Mannen vinden vrouwen óók aantrekkelijk als ze gevoel voor humor hebben. Maar let op, er bestaat een nuance in wat zij onder humor verstaan. Wij vrouwen hoeven namelijk geen moppentrommel uit de kast te halen om ze te bekoren. Eigenlijk hopen die lieve mannen maar op één ding, en dat is dat wij lachen om hun grappen. Dat moet lukken toch?

Bron: Time Magazine. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien