Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Twijfel over geslacht ijsbeertweeling Nick & Simon

Eind november 2015 werd in Dierenrijk Nuenen een ijsbeertweeling geboren die werd vernoemd naar de zangers Nick & Simon. Maar nu wordt er getwijfeld aan de mannelijkheid van de ijsberen.

Moeten de namen aangepast worden naar Nicky en Simone?

Advertentie

Tsja, wat is het nou?
De pasgeboren ijsberen werkten niet goed mee tijdens de geslachtsbepaling in februari. Het was daarom moeilijk om te constateren wat het geslacht van de tweeling was. Het personeel ging er na deze ‘quick scan’ dus maar vanuit dat het twee mannetjes zijn.

Klein geschapen
Nu de ijsbeertjes wat gegroeid zijn, begint het erop te lijken dat het toch twee zusjes zijn. Of de ijsberen moeten wel heel klein geschapen zijn. Als het zusjes zijn, zou dat nog beter zijn voor het Europese fokprogramma waaraan het dierenpark deelneemt.

Observeren
Om er nu echt achter te komen wat het geslacht van Nick & Simon is, worden de ijsberen geobserveerd. Ook bezoekers worden opgeroepen om het geslacht van de dieren te bestuderen. Maak vooral foto’s en video’s van de dieren en plaats deze op de Facebookpagina van Dierenrijk. Dan weten we of de tweeling de naam van het Volendamse duo kan houden. Iemand een suggestie? Wij denken aan Rosanne en Laura, om maar even in Volendamse sferen te blijven.

LEES OOK:

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: ANP

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien