Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Gember en nóg 5 ingrediënten die lekker zijn voor in de thee

Nu de herfst begonnen is, is er niets lekkerder dan thuis opwarmen met een kopje thee. In de herfst doen kruidige smaken als kaneel het altijd goed. Hoogste tijd om eens te kijken welke ingrediënten nog meer lekker en gezond zijn voor in de thee.

Er zijn genoeg verschillende thee die je stoelgang, immuunsysteem , humeur, energielevel en focus beïnvloeden. Als je het goed doet is een kopje thee niet alleen gezond, maar ook gewoon lekker. Deze ingrediënten maken een theeleut nog gelukkiger:

Advertentie

1. Gember
Gember heeft een kalmerend effect op je spijsvertering. Als je bijvoorbeeld last van je maag hebt, voeg dan wat verse gember aan je thee toe om je buik te kalmeren. Daarnaast geeft gember ook een lekker kruidige smaak aan je thee.

2. Citroen
Citroen zit boordevol vitamine C én dit geeft je net een extra kick op de vroege morgen. Doe een schijfje citroen in je thee of knijp wat sap uit de citroen in je thee.

3. Agavesiroop
Drink je graag suiker in je thee? Neem dan agavesiroop. Je thee blijft lekker zoet, maar het is veel gezonder dan suiker. Pas op met de dosering, want agavesiroop is zoeter dan normale suiker.

Lees ook: Libelle Legt Uit: hoe vaak mag je een theezakje gebruiken?

4. Kaneel
Voeg een beetje kaneel toe aan je groene thee of een kop heet water. Het zorgt voor een lekkere kruidige smaak het helpt de bloeddoorstroming.

5. Cranberry
Een schepje verse cranberries samen met een schijfje citroen of wat citroensap en je hebt een heerlijke kop thee. Cranberries zitten vol met mineralen en vitamine C. Eén onsje cranberries bevat 22% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Cranberries helpen ook heel goed tegen een blaasontsteking. Daarnaast zijn cranberries ook goed voor je hart en vaten.

6. Verse munt
Verse munt maakt je wakker en geeft je een fris gevoel. Daarnaast heeft verse munt een kalmerende werking op je buik. Munt is ook heerlijk in combinatie met een schuitje honing.

Bron: Metro. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien