Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Er is hoop voor de doodzieke Jasper Valentijn (4)

Arme Jasper Valentijn (4): hij heeft een zeldzame stofwisselingsziekte. Zijn ziekte is zelfs zo zeldzaam dat er geen geld is voor onderzoek. Dan moeten we zelf maar geld gaan inzamelen, dachten de ouders van het vrolijke jochie. En nu is er al €52.528,- opgehaald!

Eind februari vertelde de familie hun verhaal voor het eerst aan het AD. Ze hadden toen geen idee welk medicijn Jasper Valentijn nodig had. Een behandeling? De artsen wisten het niet. Er zijn over de hele wereld ook maar 25 kinderen die de ziekte hebben.

Advertentie

Zeldzame ziekte
Vandaag is het precies een jaar geleden dat Jasper Valentijn in het ziekenhuis belandde met een virus. Zijn ouders, Raymond en Nadine, kregen toen te horen dat hun zoontje aan een zeldzame ziekte leed: de ziekte van INAD, of Seitelberger. “Toen waren we al bang voor zijn leven, nu vechten we ervoor. We willen hem zo gelukkig mogelijk houden”, aldus vader Raymond.

Benefietavond
Vechten doen Raymond en Nadine zeker. Ze zien hun zoontje hard achteruit gaan. Hij zal nooit kunnen praten en wordt misschien niet eens ouder dan tien jaar. Ze wilden zelf ook in actie komen. “We hebben alles aangegrepen”, vertelt Raymond aan het AD. “De basisschool van onze andere zoontjes Lucas (9) en Floris (6) houdt vanavond een benefietavond. Kinderen zijn al twee weken lang auto’s aan het wassen en flessen aan het verzamelen. Prachtig.”

Stichting Jasper Valentijn
Het gaat nu hard, mede dankzij het idee van grote broer Lucas: zijn Jasper Valentijn-armbandje wordt massaal verkocht. Via Stichting Jasper Valentijn is er nu al €52.528,- opgehaald. De ouders van het zieke jongetje hebben €100.000,- nodig, deels voor onderzoek naar de ziekte. Een ander deel van het geld is al gebruikt om een zogenoemde ‘head pod’ te kopen, zodat zijn hoofdje overeind kan worden gehouden. Raymond: “Dankzij dit middel kan hij weer naar links en rechts kijken. Het maakt zijn wereld groter.”

Hoera voor sociale media
Inzamelingsacties via sociale media zijn trouwens wel vaker een succes: de 21-jarige Katie Cutler uit Engeland startte een inzamelingsactie voor een 67-jarige man die het slachtoffer werd van een brutale overval en haalde maar liefst €300.000,- op!

Wil je Jasper Valentijn ook helpen? Dat kan! Ga naar Stichting Jasper Valentijn om te doneren of kijk voor meer informatie op Facebook.

Bron: AD.nl. Beeld: Facebook

 

Memoires van een maîtresse – Deel 52: “Jij hebt je mond gehouden, toch?”

Kapitein

De Kapitein blijkt wispelturig als altijd. Het ene moment is hij gehaast en kortaf en even later verrast hij Sabine spontaan met een tripje naar Ierland. Maar waarom mag ze er tegen niemand iets over zeggen?

“En wat zegt ‘ie dan tegen zijn vrouw?” Eva is ongenuanceerd als altijd. “Ik vraag nooit naar zijn smoezen,” vertel ik. “Oh, je vergeet de realiteit even, voor het gemak. En wat vertel jij dan, aan Thijs en aan je moeder? Voor je het weet, lieg jij ook voor hem, Bien.” Ik laat een stilte vallen. “Lieverd, ik weet dat je dit niet wilt horen allemaal. En i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien