Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

9 dingen die je kunt doen met kaftpapier die je vast zelf nog niet had bedacht

Het kost je een paar euro, maar je hebt er eindeloos plezier van: kaftpapier. Echt waar: van dat papier waar je vroeger schoolboeken mee kaftte, kun je nu de meest Pinterest-waardige creaties knutselen.

Het enige dat je nodig hebt is een grote rol van dat stevige, lichtbruine kaftpapier. Vervolgens kun je helemaal losgaan. Simpel, betaalbaar en efficiënt : precies waar we van houden.

Advertentie

LEES OOK: 5X DIT KUN JE OOK DOEN MET BAKPAPIER

 • Rol een bos bloemen in kaftpapier
  Dat bosje van de supermarkt ziet er in dat bruine papier meteen chic uit. Om het af te maken kun je er nog een touwtje om knopen.
 • Geef er verse kruiden in cadeau
  Dat bloemen-truc werkt ook met verse kruiden. Verpak takjes rozemarijn of basilicum in het papier en je hebt een heel schattig cadeautje.
 • Gebruik het als tafelloper
  Met een tafelloper ziet een tafel er meteen prachtig gedekt uit. Rol het hele papier over de tafel, zet er wat gezellige vaasjes met bloemen en kaarsen op en klaar is Kees. En niet vergeten een fotootje te maken voor Instagram he?
 • Voor de tafelschikking
  Als het geheid bonje wordt als je moeder en schoonzus naast elkaar zitten, is het handig om een tafelschikking te bedenken. Teken die in mooie letters op het kaftpapier dat tevens dienst doet als tafellaken. Ziet er nog leuk uit ook.
 • Hou er een boodschappenlijstje op bij
  Hang de rol op in de keuken zodat iedere keer wanneer iets op is, je het op de boodschappenlijst kunt schrijven.
 • Kaft er je boeken mee
  Kaftpapier om je boeken te kaften: je bedenkt het niet. Misschien ben je blij dat je er sinds de middelbare school vanaf bent, maar als je echt heel georganiseerd bent, kun je je boeken voorzien van zo’n mooie kaft. Is een werkje, maar ziet er wel mooi uit in de boekenkast. En vooruit: hiervoor mag je natuurlijk ook andere kleurtjes en dessins inzetten dan alleen bruin.
 • Om cadeautjes mee in te pakken
  Het cadeaupapier is al-tijd op en dat ontdek je al-tijd als de winkels net gesloten zijn. Kaftpapier volstaat ook prima. Touwtje eromheen, bloemetje ertussen en de verpakking alleen al is een cadeau op zich.
 • Voor het kaasplankje
  Leg de kaasjes op het papier en schrijf ernaast wat het precies is zodat je gasten weten in wat voor blauwaderkaas ze hun tanden zetten.
 • Wikkel er een fles wijn in
  Net als bij de bloemen geldt hier ook: de goedkoopste wijn ziet er nog chic uit als je hem in kaftpapier rolt.

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien