Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Deze vrouw werd geopereerd aan kanker - maar was helemaal niet ziek

De Belgische Sabine (49) leefde 2 jaar lang met de gedachte dat ze kanker had. Totdat bleek dat ze helemaal niet ziek is en voor niets werd geopereerd.

“Een jaar nadat ik in 3 weken tijd 2 keer ben geopereerd voor borstkanker, kreeg ik te horen dat ik helemaal nooit kanker heb gehad”, vertelt Sabine aan HLN.  In maart 2014 onderging ze een borstsparende operatie. 2 weken later kreeg ze te horen dat ze nog een keer onder het mes moest omdat er restanten over waren gebleven in het weefsel.

Advertentie

Chemo of bestraling
“Een eerder uitgevoerde punctie, naar aanleiding van een mammografie, had uitgewezen dat er een gezwel zat in mijn rechterborst. Tijdens die operatie zijn zowel het borstweefsel als de lymfeklieren verwijderd.” De oncoloog deelde mee dat dat nog niet genoeg was. “Hij had de tumor weliswaar weggesneden, maar er waren blijkbaar restanten achtergebleven en die moesten er ook uit. Hij zei ook dat ik na die tweede operatie direct medicatie ter nabehandeling zou krijgen én dat hij dan ook zou bekijken of er chemo of bestraling nodig zou zijn.”

LEES OOK: NAAKTFOTO BORSTKANKERPATIËNT SUZY ZORGT VOOR OPSCHUDDING

Opeens opgelost
Die chemo en bestraling kwamen er nooit. Sabine was stomverbaasd toen haar behandelend arts meedeelde dat ze geen nabehandeling nodig had. “Geen medicatie, geen bestraling, geen chemotherapie, niks. Opeens was alles opgelost.”

Verkeerde diagnose
De Vlaamse daagt de arts nu voor de rechter. “De specialist in kwestie heeft bij mijn cliënte een niet noodzakelijke operatie uitgevoerd, zonder geïnformeerde toestemming en naar aanleiding van een verkeerde diagnose. Terwijl de wet op de patiëntenrechten van 2003 overduidelijk aangeeft dat patiënten moeten worden geïnformeerd”, zegt haar advocaat.

Medische blunder
Het ziekenhuis AZ Sint-Rembert in Torhout was dit jaar al eerder in opspraak. Een gynaecoloog maakte een medische blunder die een baarmoederkankerpatiënt onopzettelijk fataal werd. Vorige week werd hij daarvoor schuldig bevonden. Sabine deelt haar verhaal in de hoop dat in de toekomst niet meer vrouwen hetzelfde overkomt als haar is overkomen.

Bron: HLN. Beeld: iStock

 

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien