Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kerstman vervult laatste wens terminaal ziek jongetje dat sterft in zijn armen

Een acteur vertelt over het moment dat hij dacht nooit meer Kerstman te spelen nadat een terminaal ziek jongetje in zijn armen stierf, kort nadat hij had gevraagd: “Kerstman, kun je me helpen?”

Eric Schmitt-Matzen (60) uit Tennessee werd gebeld door een verpleegkundige uit het lokale ziekenhuis. Ze vroeg hem om met spoed naar een jongen te komen die de Kerstman graag wilde ontmoeten. Ook al had Eric nauwelijks tijd om zijn complete outfit aan te doen, ging hij direct.

Advertentie

Belangrijkste Elf
Het vijfjarige jongetje was zo zwak dat hij veel moeite had om het cadeautje uit te pakken dat zijn moeder aan Eric had gevraagd te geven. Eric ging op zijn bed zitten en zei: “Wat hoor ik nu, dat je Kerstmis mis gaat lopen? Dat gaat niet gebeuren. Je moet er zijn, want jij bent mijn belangrijke Elf nummer 11!”

Ze zeggen dat ik doodga
“Ze zeggen dat ik doodga”, vertelde het jongetje aan de Kerstman. “Hoe weet ik dan waar ik naartoe moet gaan?” “Kun je iets voor me doen?” vroeg de Kerstman toen. “Als je daar aankomt, vertel ze dan dat je mijn 11e Elf bent. Dan laten ze je zeker binnen.”

Vasthouden
Vervolgens kwam het jongetje een beetje overeind en gaf de kerstman een knuffel en vroeg: “Kerstman, kun je me helpen?” “Ik sloeg mijn armen om hem heen en voor ik iets kon terugzeggen, stierf hij ter plekke in mijn armen. Ik bleef hem maar vasthouden”, vertelt Eric.

Vertrek
“Iedereen buiten de kamer begreep wat er gebeurd was. Zijn moeder rende naar binnen. Ze gilde: “Nee, nee, nog niet!” Ik droeg haar zoon aan haar over en vertrok zo snel ik kon.”

Tranen
Op weg naar huis stroomden de tranen over zijn wangen. “Mijn vrouw en ik zouden de dag erna mijn kleinkinderen in Nashville bezoeken, maar ik zei dat ze deze keer beter alleen kon gaan. Drie dagen lang ben ik een wrak geweest. Twee weken lang heb ik bijna aan niets anders gedacht.”

Belang van de kerstman
Schmitt-Matzen speelde zelfs met de gedachte om nooit meer in de huid van de Kerstman te kruipen. Het volgende optreden hielp hem er gelukkig weer bovenop. “Toen ik al die kinderen zag lachen, kreeg ik er weer zin in. Plots besefte ik het belang er weer van.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update

LEES OOK:

VIDEO:

Bron: Independent, beeld: iStock

 

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien