Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Een knuffel geven: het helpt echt

Een schouderklopje, een aai over je bol, een arm om je heen… we kunnen het soms écht even gebruiken. En ja, een knuffel doet écht iets met je. Regelmatig knuffelen maakt je namelijk gezonder, zachter en minder boos.

Je zag het gisteren na de verschrikkelijke gebeurtenissen in België.

Advertentie

Samen
Naast de vele kaarsjes, Belgische vlaggen en mooie foto’s van Brussel die te zien waren, werd er ook veel geknuffeld. Iedereen pakt zijn kinderen, vrienden, collega’s, geliefden even extra stevig vast voor een knuffel. En dat is maar goed ook. “Knuffelen geeft je het gevoel niet alleen te zijn”, zegt Kathleen Keating, de auteur van ‘Hug Therapy’. “Zo helpt het je omgaan met pijnlijke situaties.”

Helpt
Tijdens knuffelen en lichamelijk contact wordt een fijn stofje aangemaakt in de hersenen: oxytocine. Deze stof wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. De rol van dit hormoon is veel groter dan eerst werd gedacht. Oxytocine kan als ware als medicijn gebruikt worden. Zo blijkt oxytocine goed middel tegen stress en angst.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien